КРАЉЕВО – Иако црно-бели нису успели да остваре важну победу, утисци са меча Партизан – АЗ Алкмар су феноменални! Бодрили смо наш клуб, присуствовали европском мечу и из Београда носимо лепе успомене за цео живот.

Овако краљевачки малишани, полазници овдашњих школа фудбала - Бубамаре“, „Титана“ и „Слоге“, у само неколико реченица описују свој боравак у Београду, на стадиону Партизана у Хумској, где су у четвртак вече, заједно са још двадесетак хиљада својих вршњака из градова и општина широм Србије и Републике Српске, бодрили играче нашег трофејног клуба у првој утакмици групне фазе Лиге Европе против холандског представника.

- Нисмо имали среће, али по свему виђеном требало је да славимо тријумф. Да је Партизан после преокрета успео да сачува предност, песма би се орила све до Краљева. Овако, жао нам је што је испуштена важна победа, мада ни реми против квалитеног ривала није за потцењивање – каже тринаестогодишњи Урош Маринковић, млади фудбалер „Бубамаре“.

Караван од четири аутобуса са око 200 малишана из Краљева и околине у град на Ибру стигао је у ноћи између четвртка и петка. Иако уморни од пута и гласне подршке током свих 90 минута нашем представнику у ЛЕ, малишани не пропуштају прилику да још једном похвале потез управе Партизана.

- Било је фантастично, сјајна астмосфера и надам се да су фудбалери Партизана задовољни нашом подршком. Надам се да ће и на некој од наредних утакмица организовати сличну акцију – поручује Никола Лукић.

Да је све било на завидном нивоу и да су деца више него задовољна гостовањем у престоници, потврђују и речи председника „Бубамаре“ Драгана Тошића.

- Најважније је да су деца задовљна! Знате, ретко ко од њих има прилику да у европским мечевима уживо на делу гледа своје љубимце, зато је Партизан направио фантастичан потез – каже Тошић. - Малишани ће о овоме дуго причати, а сви заједно се надамо да ово није и последњи пут да нам црно-бели овако нешто организују, уз наду да ће у будућности избећи овако драстичне казне европске куће фудбала.