Нови фудбалер Радничког из Ниша Ребин Сулака рекао је данас да је дошао у клуб како би му помогао да оствари велике амбиције, али и јер је желео поново да игра у Европи.

Сулака је дошао у Раднички уочи репрезентативне паузе, а затим је отпутовао из Србије и играо за селекцију Ирака против Бахреина (1:1) и Узбекистана (0:0) и вратио се у Ниш по окончању обавеза.

- Добио сам позив од агента који ми је рекао да се Раднички интересује за мене. На Гуглу сам потражио информације, видео сам да се ради о клубу са великом традицијом, који је претходне сезоне завршио на другој позицији на табели. Играли су (квалификације за) Лигу Европа, а клуб има мотивацију да поново избори место у Европи. Дуго сам играо у Азији, те сам одлучио да се поново опробам на европском континенту. Жеља ми је да помогнем клубу да оствари високе амбиције - рекао је Сулака за сајт клуба.

Сулака (27) је одиграо 20 утакмица за репрезентацију, а има и држављанство Шведске у којој је такође наступао. Рођен је у Анкави у Ираку, каријеру је почео у шведском Ескилстуну, наступао је за Далкурд, Љунгсикл, Сиријанску, АФЦ Јунајтед, Елверум, катарске, Ал Маркхију, Ал Кор, а у Ниш је дошао из Ал Шаханије.

- Нисам дуго у Нишу, гледао сам меч против Чукаричког. Победили су 1:0, била је то тешка утакмица на гостовању. Моје импресије су добре, имамо квалитетан тим, тренера који верује у нас, као и председника Ивицу Тончева који има визију како озбиљан клуб треба да изгледа - навео је он.

Сулака би могао да заигра у петак против Војводине, од 18 часова, у утакмици осмог кола Суперлиге Србије.

- Припремамо се за сутрашњу утакмицу, очекује нас тежак дуел против Војводине, која је уз нас једна од најквалитетнијих у Србији. Играмо код куће и надамо се победи. Играмо пред нашим навијачима који ће нам бити од велике помоћи. Нисам до сада гледао Војводину, али очекујем да се нађем у прилици да помогнем тиму да победи. Играћу где тренер сматра да могу највише да допринесем - рекао је он.

После навода да је Раднички на друштвеним мрежама добио велику подршку навијача из Ирака, Сулака је рекао да су то навијачи репрезентације, који воле да пружају подршку навијачима државног тима и додао да ће са великом пажњом пратити резултате Радничког.

Он је додао да није имао много времена да се упозна са градом.

- Нисам видео много, али ми се чини да су Срби добар народ. Имам добре пријатеље српске националности у Шведској, знам да сте народ који топло прихвата стране држављане. Ипак, ја сам овде дошао да играм фудбал, а не да уживам у граду - рекао је Сулака.