Тренер фудбалера Радничког Ненад Лалатовић рекао је данас да веома поштује Партизан, али да се не плаши и да ће екипа учинити све да се пласира у финале Купа Србије.

"Имамо велико поштовање према њима, али наш циљ се зна. Никога се не плашимо, идемо тамо да играмо и да покушамо да после овог двомеча уђемо у финале. Биће тешко, шансе су 50-50, а ја апсолутно верујем у своје играче и ако они буду показали дисциплину у игри какву имају и ако тактички одрадимо утакмицу онако како се договоримо, надам се да ћемо остварити резултат који ће нас приближити финалу. У оваквим мечевима је много важно постићи гол у гостима и наша жеља је да то и учинимо. Нећемо се бранити, кренућемо по тај гол и резултат који ће нам дати шансу да после реванша у Нишу остваримо свој циљ", рекао је Лалатовић у најави утакмице.

Раднички ће гостовати Партизану у првој утакмици полуфинала Купа Србије у фудбалу.

"Много се добро познајемо, неће ту бити пуно изненађења. Верујем да ћемо успети у ономе што смо наумили. Ја сам пре две године водио тадашњи клуб до четвртфинала, прошле године до полуфинала и сада се надам да је дошао ред да играм финале Купа. Што се тиче састава сви су спремни да играју. Имам недоумице, а њих ћу решити током ноћи, после састанка са фудбалерима", казао је Лалатовић.

Истакао је да се дуго чекало на предстојећу утакмицу.

"Дошао је коначно и тај тренутак када ћемо играти овај сусрет који дуго чекамо. Колико је ово битан дуел за нас, толико је битан и за Партизан. Раднички никада у својој историји није играо финале Купа и пред нама је лепа прилика да остваримо још један незабораван резултат. Да ли ћемо успети у томе или не, видећемо. Не зависи све од нас. Верујем да смо на правом путу. Пораз од Црвене звезде за викенд нас није уздрмао и моји играчи немају разлог да их та утакмица оптерећује. Нама на тој утакмици није свиран пенал на 0:0, а онда смо примили два гола из пенала и један из офсајда, а тај први пенал за њих можда није требало да буде досуђен ако се гледа критеријум по којем нама није свиран на почетку меча. Али, заборавили смо тај дуел и све мисли смо окренули ка Партизану", рекао је тренер Радничког.

Он је навео да није лако елиминисати Партизан у двомечу.

"То је велики клуб, као и Црвена звезда. Ипак, ми смо ове сезоне показали да можемо да играмо против њих, мада су и они показали да могу да се носе са нама. Победили смо их недавно у Београду, али је тада Рикардо имао стопостотну шансу и да је погодио, ко зна шта би се дешавало у наставку. У првој утакмици смо овде играли 2:2, иако смо водили са 2:0. Партизан има квалитет, његови играчи буквално једним потезом могу да реше утакмицу и против њих не смете да се опустите ниједан секунд. Имају Стојковића на голу, Тошића, Рикарда, Николића, Милетића, Зђелара, Закарића... Све су то сјајни играчи и ако их потцените нећете се добро провести. Мој колега Саво Милошевић ради добар посао, подигао је екипу заједно са Миланом Ђуричићем и ја им желим да дуго остану у Партизану", рекао је Лалатовић.

Утакмица ће се играти сутра од 18.00 на стадиону Партизана у Београду.