Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да не може Радничком да препусти улогу фаворита и да је противник у многим стварима у предности.

"Ово је једна од најбитнијих утакмица за нас ове сезоне. Има специфичну тежину с обзором на ситуацију у којој се налазимо. Добрим резултатом у Купу можемо много тога да поправимо када је у питању ова сезона. Због тога је утакмица са Радничким значајна", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

Партизан ће у среду играти против Радничког на свом стадиону прву утакмицу полуфинала Купа Србије.

Милошевић је навео да стање екипе "иде на боље" и да се она "лагано подиже".

"Да ли ће то бити довољно против Радничког, видећемо. Раднички је показао завидан квалитет, искусна екипа која је у многим стварима у предности. Не можемо да им препустимо улогу фаворита јер на то немамо право, ни ја ни било ко у клубу. Незавидна је ситуација јер Раднички нема оптерећење улоге фаворита. Нећу кукати, верујем да имамо квалитет", казао је Милошевић.

На питање зашто је Раднички у предности Милошевић је одговорио: "Јесте ли видели табелу? Сезона је показала да је Раднички показао већу константност и континуитет резултата током целе године. То ништа не мора да значи, али то морамо да вреднујемо. Не тражим алиби, већ реално сагледавам ситуацију".

Навео је да не жели да публика поново "наседне" као на прошлој утакмици када су навијачи вређали тренера Радничког Ненада Лалатовића.

"Његова тактика је доста добро и надам се да наша публика неће насести два пута на исту фору", рекао је тренер Партизана.

Истакао је да га не занима ништа невезано за терен јер му то одузима енергију, а време жели да посвети својој екипи.

Милошевић је рекао да би био задовољан било каквом победом и да је Партизан показао да има много већи квалитет него што резултати то говоре.

Навео је да је ситуација много боља када је реч о играчком кадру, иако проблема увек има. Додао је да тренинира свих 27 фудбалера које има на располагању и да са те стране може да буде задовољан.

Утакмица ће се играти у среду од 18.00 на стадиону у Хумској.