ГЕНЕРАЛНИ секретари фудбалских савеза Србије, Грчке, Бугарске и Румуније састаће се данас у Београду. Ово је нови у низу сусрета који би требало да утаначи техничке детаље у вези са кандидатуром ове четири земље за заједничку организацију Европског првенства у фудбалу 2028. године и Светског првенства 2030. године.


Домаћин састанка је генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић, који ће са тројицом колега договорити све неопходне техничке детаље који су битни за заједничку кандидатуру. Уз то, установиће и потребан редослед потеза који су пред УЕФА и ФИФА важан административни корак ка добијању организације једног важног догађаја, који окупља најбоље фудбалске репрезентације Европе или света.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Напредак Србије на ФИФА ранг листи


Подсетимо, Србија, Грчка, Румунија и Бугарска су још прошле године најавили кандидатуру да заједно организују ЕП и СП, а пре неколико месеци је и министар омладине и спорта Вања Удовичић угостио своје колеге из Бугарске Красена Кралева, Румуније Константина Матеија, и Грчке Јоргоса Васелејадиса. На овом састанку је потврђено да би једно од ова два велика спортска такмичења у четири земље Балкана вишеструко позитивно утицало на друге важне области попут инфраструктуре, туризма, економије, културе и технолошког развоја.