ДВОНЕДЕЉНЕ припреме Партизана у Турској одрађене су тако да се ефекат практично подударао са временским (не)приликама, топло-хладно. Тим Зорана Мирковића је на моменте најављивао да ће у другом делу сезоне успевати да прескаче "жуте минуте" које су га коштале губитка много бодова, а убрзо би се ружно лице немоћи поново појављивало и подсећало стручни штаб црно-белих да ограничења у актуелном играчком кадру и те како постоје.


- Ако сумирамо цео боравак, у почетку смо имали проблема са временом, али смо у дело спровели све што смо хтели. Мало ме брину повређени играчи, већ је почетак четврте седмице, а реч је о Данилу Пантићу, Ђорђу Ивановићу и Муси. Што се тиче стартера, не бих рекао да су они који су играли против Младости сигурни за ОФК Бачку. Биће сигурно неких промена - почео је Мирковић резиме одрађеног седам дана пре првог кола у наставку Суперлиге.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН ПОБЕДОМ ЗАВРШИО ПРИПРЕМЕ: Од генералке више бриге него осмеха


Црно-бели су ове зиме рачунали на петорицу једва пунолетних или малолетних играча, и јасно је да ће појединци још морати да сачекају на озбиљнију минутажу.


- Рекао сам у самом старту, не само кад је Филип Стевановић у питању, већ сви остали млади играчи, да морамо да будемо стрпљиви. Све су то талентована деца, потребно је да имају правилан развој, јер све што је брзо, то је и кусо.


Са само два примљена гола на пет утакмица, Партизан је наставио јесењи тренд на плану дефанзиве, али је баш као и у претходних неколико месеци проблем представљао офанзивнији део тима.


- Против јачих екипа вам се отварају простори, ту смо опаснији. Кад су ти простори гушћи, поготово после одласка Марка Јанковића, а услед чињенице да још не можемо да рачунамо на Данила Пантића, имамо проблем са креацијом. Неке ствари ћемо модификовати, јер Марка нема, неће га ни бити. Задовољан сам формом Тошића, све боље се осећа, сигурно је једно појачање и мислим да можемо да га очекујемо на новој позицији на којој смо га пробали против Крила Совјетов.

Зоран Мирковић Фото: М. ВукадиновићКада се поведе прича о оствареном у прелазном року и ономе што је екипи било потребно, Мирковић не ставља знак једнакости, али и трезвено резонује.


- Још на прозивци сам рекао да сам свестан ситуације у клубу. Знам чиме располажемо и знак једнакости је ово што имамо. Да ли могу да променим нешто ако бих рекао другачије? Мислим да не. Овако је, како је.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КЛУПА МЕ БАШ ЖУЉА: Енаке признаје да се никако не мири са минутажом на “кашичицу”


За крај, Мирковић је најавио да ће током пролећа, као и претходне две недеље у Турској, мењати формације по потреби.


- Комбиноваћемо у зависности од противника, форме, расположења, нашег осећаја. Нама је главни циљ да сваку утакмицу играмо на победу, и да у њима дајемо максимум. На крају ћемо видети да ли ће бити неки трофеј или не. Наша обавеза је да тако размишљамо и понашамо се - закључио је Мирковић.

МУСИН ПРОБЛЕМ СА ТЕЛОМ
ЈЕДАН од тројице новајлија Муса Нџај пожалио се током припрема на паклени темпо рада са којим се није срео никада у каријери.
- Ништа не радимо много другачије него у целом свету, или да сузимо само на Европу. Не могу да прихватим да се овде ради много јако или много слабо. Све је у истим оквирима, а вероватно је имао проблем са својим телом пре него што је дошао - јасан је Мирковић.

БИЛАНС У БЕЛЕКУ
Партизан - Либерец 0:1
Партизан - Краковија 0:1
Партизан - Шахтјор 2:0
Партизан - Крила Совјетов 0:0
Партизан - Младост Д. 2:0