ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА “НОВОСТИ”: БЕЛЕК


ОД доласка у Партизан прошлог лета румунски интернационалац Габријел Енаке је некако увек био на маргини збивања. Пред медијима је практично био само на званичној промоцији у Хумској, на терену такође веома ретко, а када се то дешавало остајало је логично питање зашто га нема чешће у стартној постави (голови Чукаричком и Војводини). Пола године касније Енаке у добром расположењу открива да се испод осмеха ипак крије патња због чињенице да још није успео да покаже управи, саиграчима и навијачима Партизана због чега је доведен.


- Желим да играм сваку утакмицу, професионалац сам, тренирам. И као и сваког фудбалера клупа ме жуља, увек размишљам о томе како играм, видим себе у стартној постави. Нико ми ништа не каже, али ја радим сваког дана као да играм. Морам да будем здрав и спреман кад добијем шансу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН ПОБЕДОМ ЗАВРШИО ПРИПРЕМЕ: Од генералке више бриге него осмеха


И поред занемаривања његовог присуства током јесени, две кратке секвенце су биле довољне да Румун покаже да се на њега може рачунати.


- Помислио сам да је то то када сам дао два гола. Не знам када ћу отићи из клуба, али докле год сам ту, спреман сам да дам максимум. Никада у каријери нисам био на клупи и зато ми све ово још теже пада. Тренер ми увек каже да сам професионалац, да одлично радим, али и да постоји проблем ограничења броја странаца. Када ме убаци у тим, зна шта може да очекује од мене. Сада сам одрадио сјајне припреме и видећемо.


Десна аут-линија је његово одредиште, а по сопственом признању, много му више одговара истуренија позиција него она у последњој линији тима.


- Моја позиција је десно крило. Само сам у Стеауи годину и по био десни бек. Ето, дошао сам овде ваљда због тога као десни бек, али моја природна позиција је крило и на њој се најбоље сналазим.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Халид Муслимовић у Белеку гледа Партизан и Добој


Ситуација у Партизану у последње време је далеко од сјајне, али Енаке тврди да то није ништа у поређењу са фудбалским животом под палицом контроверзног првог човека Стеауе Ђиђија Бекалија.


- Бекали је причао веома лоше ствари о играчима на телевизији, чак је знао и неколико сати пре утакмице да издиктира састав тима. То је лоше утицало на играче, притом мислим на оне који баш и нису имали храбрости. Сваки тренер је имао трзавице с њим, он је о свему причао. Лично, ја нисам имао никакав проблем, био је коректан према мени - закључио је Енаке.


ПОРОДИЦА ПРЕ ИЗЛАЗАКА
ЖИВОТ Габријела Енакеа у Београду подређен је породици и правим вредностима.
- Веома ми је лепо у Београду. Не излазим уопште по локалима, не практикујем ноћни живот, само сам са породицом. На припремама су моја породица Рикардо и Муса Нџај. Сваки дан губим од њих у игри "не љути се човече" - уз осмех је констатовао Енаке.