Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин изразио је саучешће Црвеној звезди поводом смрти легендарног Драгослава Шекуларца.

Словенац је из седишта УЕФА у Ниону послао писмо на стадион Црвене звезде, односно председнику клуба Светозару Мијаиловићу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОПРОШТАЈ ОД ШЕКИЈА: У четвртак комеморација и сахрана Драгослава Шекуларца

- Поштовани господине председниче Светозаре Мијаиловићу, примите моје искрено саучешће поводом смрти Драгослава Шекуларца. Остаће упамћен као један од највећих и највољенијих југословенских фудбалера, који је обележио једну епоху европског и светског фудбала. Остаће упамћен као велики шампион, који је освојио пет титула првака и три купа са Црвеном звездом, а посебно ће се памтити његови наступи на Европском првенству 1960. године у Француској када је водио Југославију до великог финала са ШСР и сребрне медаље - наводи се у писму.

Чеферин је подсетио да је Шекуларац стекао статус легенде и био узор бројним генерацијама.

- Био је играч испред свог времена чије се фудбалске чаролије, дриблинзи и голови и данас памте и препричавају. Сви ми који смо расли уз југословенску репрезентацију, увек ћемо га чувати у најлепшем сећању - закључио је Чеферин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КАД БИ НАМ БОГ ДАО ЈОШ ЈЕДНОГ ШЕКИЈА: Шошкић за "Новости" препричао последњи разговор са Шекуларцем

Kомеморација и сахрана Шекуларца, који је у суботу преминуо у 82. години, заказана је за сутра.