Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић каже да је Србија заслужено победила Црну Гору, селекцију у којој је до скоро био помоћник селектору Љубиши Тумбаковићу, и истакао да је домаћин превише респектовао "орлове".

Србија је у првом, историјском мечу од разлаза две државе 2006. године славила у Подгорици 2:0 головима Александра Митровића.

- Србија је заслужено победила, а Црна Гора је ушла у утакмицу са превише респекта, све до краја првог полувремена. "Наместио" се и пенал, који је био чист, док је у другом делу домаћин више ризиковао, али је било више простора за Србију - рекао је Мирковић новинарима у Спортском центру Телеоптик у Земуну.

Он је анализирао учинак фудбалера Партизана из црногорске селекције - Александра Шћекића и Марка Јанковића.

Прочитајте још Јоветић: Судија није грешио, али је навлачио за Србију

- Шћекић је одрадио оно што се тражило од њега, иако је био много дефанзиван. Јанковић је играо добро кад је ушао, процена је била да крене са клупе јер је био ровит - рекао је Мирковић, уз констатацију да је Црној Гори много недостајао повређени Стефан Савић и да, за разлику од Србије, не може да надокнади такав губитак.

Додаје и да је дефанзивац црно-белих Немања Р. Милетић заслужио позив у репрезентацију Србије, без обзира што је дошао накнадно због повреда појединаца.

Мирковић је задовољнији играма Партизана у последње време, али и верује да може боље.

Прочитајте још Тумбаковић: Србија нас није изненадила, знали смо да ће Сергеј остати на клупи

- Бојим се да сам тип који ће увек да нађе нешто "али", јер сматрам да кад је нешто добро, увек може боље. Томе тежим - закључио је он.