Италијански Наполи поднео је захтев Европској фудбалској унији (УЕФА) да утакмице у Лиги шампиона као домаћин игра у Барију.


Председник клуба Аурелио Де Лаурентис потврдио је да Наполи жели да "премести" домаћинство из Напуља и на стадиону Свети Никола у Барију дочека Пари Сен Жермен, Ливерпул и Црвену звезду због спора са градским властима.

"Ово је ноћна мора, негативна тачка и смањује наш међународни стандард да имамо стадион. Рекао сам "доста је било", не желим више да креирам контроверзе, изградићемо стадион. Биће нам потребно две године, али после нико неће моћи ништа да нам каже", рекао је Де Лаурентис за Коријере дело Спорт.

Прочитајте још: Редови испред “Маракане”

Град тражи од клуба да измири наводна дуговања одржавања стадиона подно Везувом, а Лаурентис да му продају земљу на коме је Сан Паоло

"Тражио сам од УЕФА ауторизацију да утакмице у Лиги шампиона играмо у Барију. Платио сам из свог џепа да 1.000 Наполитанаца доче на стадион Свети Никола", додаје контроверзни функционер.

Уколико се измести домаћинство Наполија, Црвена звезда би се вратила на место највећег успеха у историји клуба када је пре 27 година постала првак Европе победом над Марсељом у Барију.

Прочитајте још: Каду у Београду: Звезда је моја друга кућа

Гостовање црвено-белих у Италији на програму је 28. новембра.