Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић честитао је играчима на залагању и "доброј игри", али да остаје горак укус због резултата против Румуније јер су примљена "два јефтина гола".

- Честитам мојим играчима на залагању, ангажовању и, моглу слободно да кажем, доброј игри. Остаје горак укус јер смо играли 2:2, нисмо заслужили тај резултат, али то је фудбал. Били смо бољи, контролисали игру и имали шансе. Примили смо два јефтина гола и то се броји - рекао је Крстајић новинарима после утакмице у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИТРОВИЋ УЗАЛУД ПОГАЂАО: Румунија казнила грешке Србије

Србија је играла 2:2 са Румунијом у другом колу Лиге нација, иако је два пута водила пред око 15.000 навијача на стадиону Партизана.

Крстајић је поново изменио тим, па су Милош Вељковић и Урош Спајић први пут играли заједно на штоперским позицијама, а у постави је био и Саша Лукић.

- Ми смо у фази стварања репрезентације. Ово је такмичење у ком треба да пробамо младе играче, да ли могу или не да играју за репрезентацију. Па и Румунија је имала четири или пет нових играча у односу на утакмицу са Црном Гором. Матић је био
повређен, није 100 одсто спреман. Миленковић се на полувремену у Литванији жалио на повреду и друго је играо повређен - казао је Крстајић.

Селектор је навео да "не зна како да објасни" то што је Србија поново испустила предност.

- То су ствари које не знам како да објасним. Стварамо шансе у првом полувремену, Румунија се бранила. Дали смо гол на време. Друго смо наставили тако, имали посед, али то је мање битно. Примили смо два јефтина гола и то је то - додао је.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Србија-Румунија 2:2

Упитан како да се не понављају грешке код дефанзивних прекида, Крстајић је казао да "не може да реагује он са клупе" већ да је то "реакција играча у датом моменту".

По његовим речима, свака утакмица до краја групе биће битна.

- Свака утакмица је битна. Знали смо и пре почетка овог турнира да ће бити тешко и да морамо у свакој утакмици да будемо озбиљни и ангажовани. Имамо свој квалитет,
видећемо шта и како даље - рекао је Крстајић.

Репрезентација Србије ће наредне утакмице играти у октобру, када ће гостовати Црној Гори и Румунији.