ГРОМОГЛАСНИ хук "делија", нажалост, неће се чути на чувеном "Енфилду", као ни на "Парку принчева". Навијачи Црвене звезде највише ће испаштати после најновијих санкција европске куће фудбала. Дисциплинска комисија УЕФА казнила је првака Србије са забраном организованог вођења својих присталица на наредна два гостовања у Лиги шампиона, прво у Паризу против Пари сен Жермена, 3. октобра, и у Ливерпулу три недеље касније (24. октобар).

Ова најновија казна задесила је Звезду због улетања њених навијача у терен у Салцбургу, ломљења инвентара на "Ред бул арени", као и убацивања тврдих предмета у терен и паљења пиротехнике. Такође, црвено-бели ће морати да плате и 30.000 евра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАЈВЕРОВАТНИЈЕ САМО НОВЧАНА КАЗНА: Звезда чека одлуку УЕФА

Фудбалерима нашег најтрофејнијег клуба сигурно ће бити много теже да се супротставе европским фудбалским алама у Паризу и Ливерпулу без подршке својих навијача, али, са друге стране, може да се каже да је казна прихватљива. Страховало се да би УЕФА могла да буде и ригорознија, иако је недавно смањила Звезди казну затварања стадиона са две на једну утакмицу.

Играње пред празним трибинама "Маракане" у првом мечу плеј-офа за ЛШ против Салцбурга била је сурова опомена немилосрдне администрације из Ниона, па сада У Звезди страхују после сваког инцидента и покретања поступка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда почела са продајом пакета улазница за ЛШ: Шта су сат-два наспрам 26 година

Овога пута заиста није било аргумената да се посегне за драстичним санкцијама, јер су на терен у Салцбургу истрчали навијачи који нису били из организоване групе. Оно што је најважније, Звезда ће моћи да пред пуним трибинама "Рајка Митића" да дочека Наполи на старту групе Ц Лиге шампиона, 18. септембра. То ће бити и прави испит за присталице црвено-белих да не дају повод харачлијама из Ниона да поново у касу трпају Звездин новац. Или, у још горем случају, поново закатанче "Маракану".

ЦЕХ ВЕЋ 102.000 ЕВРА
УЕФА је већ једном ове сезоне изрекла сличну санкцију, па Црвена звезда није могла да води организовано своје навијаче на реванш-меч 2. кола квалификација у Литванији против Судуве, као и са новчаном казном од 72.000 евра.
Кад се сабере са актуелном казном од 30.000 евра, Звездин цех УЕФА већ је прешао 100.000 евра. Уз то, штета због тога што се против Салцбурга играло пред празним трибинама је процењена на 500.00 европских новчаница.