ЛИТВАНСКИ фудбалски "тинејџер" Тракаи егзистира на фудбалској мапи тек 13 година, а овог лета је четврти пут узастопно изашао на европску сцену. Клуб који је основан 2005. са, како је тада објашњено, циљем да омладину Тракаија окрене спорту и здравом животу је прве четири године био део трећег ранга такмичења у Литванији. Исто толико времена Тракаи је провео у друголигашком друштву, а сада већ броји пету сезону са најбољима, где је највећи успех до сада било друго место у сезони 2015/2016.

Највећи успех на међународној сцени Тракаи је направио прошлог лета када је елиминисавши шкотски Ст. Џонстон и шведски Норчепинг стигао до трећег кола, где је елиминисан од Шкендије. Тракаи утакмице као домаћин игра на стадиону националне фудбалске федерације у Виљнусу, где поред њих госте дочекује и Жалгирис.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У ПОНЕДЕЉАК ЖРЕБ ЗА ТРЕЋЕ КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛШ И ЛЕ: Ево потенцијалних ривала српских клубова

У екипи коју са клупе предводи Кибу Вицуна се налази шест интернационалаца, од чега тројица Руса, двојица Белгијанаца и један Украјинац. Најзвучније име је свакако везиста Динијар Биљалетдинов. Овај 33-годишњи Рус је за национални тим одиграо 46 утакмица, а током богате каријере је носио дресове московских клубова Локомотива и Спартак, Рубин, а пуне три године је био члан енглеског премијерлигаша Евертона.