МИЛОШ Вељковић одмара се тренутно у Јагодини, каже да се спрема за краћи одмор на мору пре повратка обавезама у Вердеру. "Златном орлићу" слегли су се утисци са Мундијала у Русији и не крије разочарање због елиминације у првом кругу.

- Могли смо више, желели смо пролаз у други круг, имали смо добру ситуацију. Због тога сам разочаран као и сви, јер смо заиста дали максимум, били смо група. Међутим, на овом топ нивоу фудбала одлучују детаљи, ситнице, па и срећа. Неке ствари које су пресудне нису биле на нашој страни - искрено за "Новости" прича Милош.

Меч-лопту пропустили смо против Швајцарске.

Прочитајте још: Милошевић за “Новости”: Сергеј није глумио звезду

ФРАНЦУЗИ МОГУ ДО ТРОФЕЈА КАДА се поведе прича о фаворитима, Вељковић истиче два, Француску и Белгију, за коју каже да је веровао да ће против Јапана преокренути 0:2. - Белгијанци имају опасне играче, једну сјајну генерацију и мислим да Бразилу неће бити нимало лако. Мој фаворит за освајање Мундијала је, ипак, Француска, јер су баш моћан тим, јак на свим позицијама.

- Нисмо смели да је изгубимо, да је остало 1:1, испоставило се, прошли бисмо даље. Али, кад играте фудбал, ви увек желите да победите и не би требало народ да нам замери то што се нисмо задовољили ремијем, већ смо јурили сва три бода и пролаз. Нисмо заслужили пораз од Швајцарске, јер смо драстично оштећени за пенал над Митровићем. А, то је детаљ који је скројио нашу судбину.

Мало ко се извадио против Бразила, поготово кад "селекао" мора да победи за сигуран пролаз. Милош је дебитовао за "орлове" на том мечу, у тандему са Миленковићем, што је за јавност било прворазредно изненађење.

- Био сам спреман за Бразил. И психички и тактички. Селектор Крстајић ми је саопштио два дана пред меч да ћу играти. У Русију сам дошао после добре сезоне у Вердеру и био сам припремљен да играм сваки меч. Нисам био изненађен што сам играо против Бразила и тврдим да је свако од 23 играча био спреман да одигра максимално кад се стручни штаб за неког одлучи.

Многи извештачи су на Милошеву душу ставили први гол Паулиња.

- Искрено, нисам неко ко чита коментаре, јер их дају људи који знају фудбал, а више је оних који га не знају. Мени је једино битно шта тренер каже. Крстајић ми ништа није замерио...

Ту ситуацију код гола млади штопер је прегледао много пута од завршетка меча.

- Гол није плод једне, већ више грешака у низу. Ја сам у секунди морао да одлучим да ли да кренем да затворим Миленковића, коме је Жезус отишао из леђа, или да останем и попуним створену "рупу". Да имам више искуства можда бих проценио да останем и онда не бисмо примили гол. Кад бисмо терали мак на конац онда ја могу да кажем да је мој играч Жезус, а да Паулиња није испратио неки од везних играча. Мислим да не треба да размишљамо на тај начин, успех у фудбалу чини много детаља. Испрсили смо се Бразилу колико смо могли, имали смо и своје моменте, шансе. Нисмо успели и ту свака прича треба да се заврши.

Прочитајте још: САВИЋЕВИЋ О МУНДИЈАЛУ: Србији није свиран чист пенал, а Хрватску видим у финалу

Милош тврди да је Мундијал, без обзира на разочаравајући исход, донео много искуства његовој генерацији са Новог Зеланда 2015. од које се очекује да ускоро буде носилац "орлова".

- Наше време тек долази. Нас шесторица смо били на Мундијалу, сигурно је да ће нас већ за Лигу нација и квалификације за ЕП бити и више у ширем избору. Уз ове искусније играче, без којих се не може, јер су они још стубови селекције, верујем у боље сутра Србије. За ЕП 2020. и посебно Мундијал у Катару 2022. могли бисмо да урадимо нешто више и обрадујемо народ. Наравно, све под условом да се и даље развијамо у клубовима као до сада. Мислим да је време разочарања прошло, требало би исправити недостатке, извући поуке и окренути се будућности - поручује Вељковић.

БИЋЕ ВЕРДЕР СВЕ БОЉИ

МИЛОШ је прошле сезоне био стандардан у Вердеру, који се негде при крају Бундеслиге изборио за опстанак.

- Очекујемо сви бољу сезону, Вердер је, ипак, клуб за горњи дом. Доведена су појачања и од 20. јула надам се да ћемо после добрих припрема успети да се боримо за Европу.