Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Gran pri u Japanu na turniru G4 kategorije.

Ona je u startu bila bolja od predstavnice Maroka 18:2, zatim je bila bolja od Egip 4:0, dok je u cetvrtfinalu savladala Brazilku na zlatan poen, u cetvrtoj rundi.

U polufinalnom mecu porazena je od Tajlandanke Panipak 10:1, aktuelne svetske sampionke.

Bronza i novi poeni omogusu Bogdanović da napreduje na olimpijskoj listi (pre GP bila je na sestoj poziciji) i da bude bliza direktnom plasmanu na OI 2020.

Trener Dragan Jović istakao je da je osvojena medalja veoma bitna za nastavak borbe za olimpijsku vizu.

"Ovo je drugi Gran pri ove godine i rezultat ohrabruje. Svakako da nije dobro kada se izgubi 10:1 ali ako se setimo pre godinu dana sa kolikom razlikom smo gubili od Panipak. Osvojena medalja je izuzetno bitna jer jos je dug put do osiguranog mesta za Olimpijske igre u Tokiju. Sledean pri je u Bugarskoj, a zatim jana ucestvovati na Svetskom vojnom prvenstvu u Kini, pa na EP u olimpijskim kategorijama i finalnom Gran pri turniru koji se odrzava u Moskvi", rekao je Joviilica Mandi7kg) zauzela je peto mesto na GP posle dve pobede i poraza u cetvrtfinalu od Osipove, predstavnice Uzbekistana, u poslednjim sekundama posle vrlo izjednacene borbe.

Dmitrij Nagaev (-58kg) porazen je u startu GP turnira od predstavnika Rusije Artamonova, cetvrtog nosioca, posle izuzetno izjednacene borbe.