Srpski automobilista Milovan Vesnić, lider u generalnom plasmanu TCR šampionata, narednog vikenda na stazi u Brnu boriće se da sačuva prvo mesto i osvoji šampionsku titulu.

- Ova trka odlučuje o tituli, pa je od velikog značaja. Dva puta moram da budem četvrti, da bih zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu - izjavio je Vesnić.

Dodao je da je ovog puta njegov auto otežan tegovima, odnosno da ima 60 kilograma više nego što je to bilo u Slovačkoj. Kao još jednu otežavajuću okolnost naveo je to što su svi njegovi konkurenti iz Češke, a za svoje najveće rivale smatra Martina Galaša i Dušana Kourila.

PROČITAJTE JOŠ: Milovan Vesnić na takmičenju u Slovačkoj

- Mislim da ću imati malo više sreće i bolji rezultat, jer za razliku od njih imam 33 boda prednosti.

Prva trka na stazi u Brnu je u subotu od 13.10, a druga u nedelju u 14 časova.

Srpski automobilista kaže i da je neizvesno da li će se održati šesti trkački vikend koji je predviđen da bude u oktobru u Monci.

- Poslednji, šesti trkački vikend, trebao je da bude u okviru TCR šampionata, ali zbog neravnopravnih uslova nas i vozača iz evropskog šampionata, plan svih timova je da se ne pojavimo na zadnjoj rundi ili da zahtevamo da imamo podjednake uslove kako bi takmičenje bilo regularno - završio je Vesnić.