Odbojkaški reprezentativci Srbije izjavili su da ekipa konstantno napreduje u Ligi nacija i da je pred njom budućnost.

- Pokazujemo očigledan napredak iz vikenda u vikend, to nas sve raduje. Verujem da još možemo da podignemo formu. Ova mlada ekipa pokazuje dobre znake. Bilo je samo pitanje kada će da klikne i ispolji se taj potencijal, što se i dogodilo. Reprezentacija ima budućnost i ne moramo da brinemo - rekao je Milan Katić u Milanu.

Reprezentacija Srbije će od 21. do 23. juna igrati sa Italijom, Argentinom i Poljskom tokom četvrtog vikenda Lige nacija.

- Italija igra dobro, Poljska je u dobrom sastavu, biće teško i sa Argentinom. Čeka nas težak i zanimljiv vikend, kao što su bili i prethodni. Nema za nas lakih utakmica, treba da uživamo i borimo se kao i do sada - kazao je Katić.

Njegov saigrač Petar Krsmanović je rekao da se nada da će Srbija nastaviti pobednički niz.

- Igramo dobro, pobedili smo olimpijskog šampiona u punom sastavu i sve pohvale za ove mlade momke. To ništa dalje ne mora da znači jer nas čeka još super protivnika. Nadam se da ćemo nastaviti ovaj niz koji smo počeli u Kanadi i nastavili u Portugaliji - rekao je Krsmanović.

Po njegovim rečima, igra reprezentacije Srbije je sve bolja.

- Naša igra se mnogo promenila, na početku smo bili u grču. Tek smo se bili okupili. Protiv Rusije je krenuo nagoveštaj, nismo pobedili, ali su oni bili u skoro najjačem sastavu. Rastemo iz dana u dan i nadam se da ćemo tako nastaviti, pa šta bude na kraju - kazao je Krsmanović.

Prvi rival srpskim odbojkašima u Milanu biće domaća Italija, u petak od 20.00.