"ORLOVI" i dalje čvrsto drže sudbinu u svojim rukama. Rukometaši veruju da u kvalifikacionoj grupi 2 za odlazak na EP 2020. mogu da pobede Belgiju (sreda od 20.00 u Leuvenu) i Švajcarsku (nedelja od 18.00 u Novom Sadu) i tako se plasiraju na Šampionat u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.


Selektora Nenada Peruničića boli glava zbog povređenih Pušice i Crnoglavca, ali ga optimizam ne napušta:


DEA ĐURĐEVIĆ UZ "ORLOVE" POZNATA voditeljka TV Pink Dea Đurđević, koja je pre nekoliko meseci doživela tešku saobraćajnu nesreću, biće specijalni gost RSS na utakmici sa Švajcarskom, u nedelju u Novom Sadu. Dea je video-porukom pozvala navijače da podrže rukometaše.
PROČITAJTE JOŠ: MILOSAVLjEV ZA “NOVOSTI”: Još sam u oblacima


- Najbitnije je da igrači dolaze i odlaze sa osmehom, puni su samopouzdanja, a i mnogo smo napredovali poslednjih sedam meseci. Uigraniji smo, sudbina je u našim rukama, nećemo da kalkulišemo i najbitnije je da uradimo što je do nas. Uveren sam da obe utakmice možemo da završimo na pravi način.


Belgijanci su na startu kvalifikacija u Zrenjaninu iznenadili "orlove" i otkinuli im bod (27:27). Kormilar Srbije ih uvažava, ali i veruje u pobedu:


PROČITAJTE JOŠ: Peruničić objavio spisak za Belgiju i Švajcarsku


- Opasni su, znaju da igraju rukomet, školovani su. Gledajući njihovog golmana čini se kao da je radio sa našim trenerom. Uvažavamo ih, ali smo i svesni da smo mi veoma napredovali. Siguran sam da momci imaju veliku želju za dokazivanjem. Radili smo na tome da izbegnemo njihove brze šuteve. Verujem da smo spremni i putujemo u Belgiju sa željom da pobedimo.


Tabela: Hrvatska 7, Švajcarska 6, Srbija 2, Belgija 1 bod.