Mercedesov bolid dopremljen je ispred kuće teško bolesnog petogodišnjeg dečaka, koji je inspirisao šampiona Luisa Hamiltona na dobru vožnju i pobedu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije.

Dečak Hari Šo, koji boluje od raka, poslao je iz bolničkog kreveta putem društvenih mreža poruku podrške Hamiltonu, pred trku u Španiji.

Dečak je posle toga pušten kući u Redhil u Sariju, da bude okružen porodicom u svojim poslednjim danima, preneli su britanski mediji.

Hamilton je dečaka nazvao anđelom i posvetio mu je pobedu u nedelju.

PROČITAJTE JOŠ: Hamilton osvojio Barselonu

Iz Mercedesa su posle toga odlučili da pošalju jedan bolid ispred Harijeve kuće, gde će dobiti i pobednički trofej iz Barselone.

- Ne poznajem Luisa, ali videli smo da je zaista pristojna i divna osoba. Ovo je bila srdačna poruka i mnogo nam znači što je pobedu posvetio Hariju - rekao je dečakov otac Džejms.

Dečakova majka Šarlot rekla je da su svi pokloni, uključujuči potpisane fotografije i kape Mercedesa i u ovako teškim trenucima, izmamili osmehe na dečakovo lice.

- Posebna je stvar videti da Hari uživa - navela je ona.

Harijeva porodica osnovala je dobrotvorni fond kako bi se prikupio novac za istraživanje Juingovog sarkoma, a do sada je prikupljeno 15.000 funti.