OSUMNjIČENI za napad na vaterpoliste Crvene zvezde 9. februara, Jure G. iz Solina i Mirko C. iz Splita, pušteni su danas iz splitskog istražnog zatvora da se u nastavku postupka brane sa slobode.


Dvojici 25-godišnjaka određene su mere opreza i obaveza javljanja dva puta nedeljno nadležnoj policijskoj stanici, javila je "Slobodna Dalmacija". Županijsko državno tužilaštvo Split otvorilo je dva dana posle napada istragu protiv četvorice mladića, zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo i pokušali da trojici vaterpolista - Aleksandru Kralju, Milošu Maksimoviću i Dušanu Vasiću nanesu teške telesne ozlede.


PROČITAJTE JOŠ: PRIVEDENA TROJICA NAPADAČA: Za jednim huliganom se još uvek traga, pronađen i dres koji su oteli Zvezdinom vaterpolisti

"Slobodna Dalmacija" nezvanično saznaje da je, u neformalnom kontaktu sa sudom, direktor BVK Crvena zvezda Igor Milojević rekao da napadnuti igrači zbog zgusnutog rasporeda nikako ne mogu da dođu u Split na saslušanje, da opraštaju napadačima, da nemaju interesa da ih gone, kao i da su sportisti i ne žele da se bave tim slučajem.