Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je danas da će na predstojećem turniru u Španiji šansu dobiti igračice sa manjom minutažom i istakao da će ti mečevi biti dobra provera za nacionalni tim pred baraž sa Poljskom za plasman na Svetsko prvenstvo u Japanu.

"Povrede nas prate non-stop, tako da tu i nemam neki poseban komentar. Nadam se da će za baraž biti spremne sve devojke. Pre svega zbog njih samih, a onda i zbog reprezentacije. Šansu će sada dobiti devojke koje su imale manju minutažu", rekao je Obradović, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometašice Srbije okupile su se u Beogradu, gde će trenirati do polaska na turnir u špansku Palensiju koji se igra od četvrtka do subote.

Srbija će u Španiji igrati protiv domaće selekcije, Brazila i Švajcarske.

"Čekaju nas tri jako dobre provere u Španiji, pa da vidimo kakva nam je budućnost... Bile su nam potrebne ovakve utakmice, insistirali smo na takvim reprezentacijama. Pruža nam se lepa prilika da vidimo gde smo i šta smo u ovom trenutku", rekao je Obradović.

Najviše promena pretrpele su pozicije golmana, desnog beka i pivotmena...

"Moramo da damo šansu i drugim devojkama. Kaća (Tomašević) je povređena, kao i Marija Čolić. Na desnom beku moramo da damo šansu mladoj Tomković i Anđi Janjušević, koja se oporavila od teške povrede. Tu je iskusna Lavko, a već su nam poznati kvaliteti iskusnih igračica Dmitrović i Števin, tako da koristimo ovaj turnir da vidimo i ove druge devojke", rekao je Obradović.

"Imamo promenu i na mestu pivotmena. U kontaktu sam sa Slađom Pop Lazić, dolazi, ali još nije skinula konce i pitanje je da li može da pomogne. Nećemo da rizikujemo i pogoršamo stvari. Tu su Milojević i Agbaba", dodao je selektor Srbije.