Srpski odbojkaš Nikola Rosić odlučio je da završi reprezentativnu karijeru.

- Posle puno razmišljanja i razgovora sa mojom porodicom morao sam da donesem tešku, ako ne i najtežu odluku u životu - da napustim nacionalni tim - naveo je Rosić.

- U reprezentaciju Srbije sam ušao sa 16 godina i ponosan sam na to što sam imao čast da odrastam i delim mnogo emocija sa saigračima, da se svakoj narednoj akciji i svakom letu radujem svestan da ću imati priliku da se borim za svoju zemlju - dodao je Rosić,  koji trenutno nastupa za rumunski Tomis.

PROČITAJTE JOŠ: Grbić: Prva želja, put u Tokio

On je istakao da, kada je počeo da igra za nacionalni tim, nije ni sanjao da će "boje svoje zemlje braniti u čak 212 utakmica i osvojiti toliko medalja".

- Žao mi je što više neću imati priliku da obučem dres reprezentacije i sa drugim momcima izgaram na terenu kao što smo uvek i činili - rekao je Rosić.

PROČITAJTE JOŠ:  "ORLOVI" DOBILI TEŠKU GRUPU: Odbojkaši Srbije saznali imena rivala na EP

On je naveo i da neizmernu zahvalnost na podršci duguje porodici i prijateljima, kao i stručnom štabu i saigračima na svim momentima koje su proživeli zajedno.

- Nekada nije bilo lako, ali smo znali za šta se borimo u svakom trenutku... Vama navijačima hvala na podršci i energiji koju ste nam davali da uvek izvučemo maksimum i borimo se za mesto na podijumu... Došao je trenutak da se oprostim od nacionalnog dresa i postanem navijač broj jedan da se nastave uspesi reprezentacije i niz osvajanja medalja - naveo je Rosić.

- Hvala ti Srbijo na svim emocijama - zaključio je Rosić.