TAČKU na briljantne uspehe u prethodnoj godini, u kojoj se i oprostila od takmičenja u juniorskoj konkurenciji, Sabina Šurjan (18), sjajna stonoteniserka Novog Sada, stavila je odbranom titule na Top 12 turniru, kojom je, takođe, potvrdila primat i u kategoriji seniora. Reprezentativka Srbije je, tako, postala najmlađi dvostruki uzastopni pobednik najprestižnijeg domaćeg turnira koji je osvojila ubedljivo sa 10 pobeda i tek jednim porazom na takmičenju održanom u smiraj prošle godine u "Spensu".

- Zaista sam imala uspešnu godinu, rekla bih, sjajnu - ističe Šurjanova. - Završila sam juniorsku karijeru sa osvojenim Top 10 turnirom Evrope i prvim mestom na evropskoj, a trećim na svetskoj rang-listi. Srećna sam zbog bronze sa EP u Rumuniji, ali ostaje žal što me je jedan poen delio od medalje na OI mladih u Argentini. Šlag na tortu je ova nova titula na Top 12 seniorki Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: Slogan 32. BGD maratona: "Trči, uživaj, pomozi nekome"

Šurjanova je bez poraza u Superligi Srbije, gde je njen klub STK Novi Sad ubedljivo osvojio jesenju titulu sa maksimalnim skorom pobeda, a nezapamćenim partija količnikom od 36:2.

- Ne pravim razliku između pojedinačnih i klupskih uspeha, koji su mi jednako značajni. Primarni cilj je nova šampionska titula sa Novim Sadom, klubom koji mi je ogromni oslonac u karijeri. Kada znam da su tu i Izabela Lupulesku i Tijana Jokić, moje saigračice iz reprezentacije, uz Zoju Novikovu, verujem da je titula dostižna - poručuje Šurjanova.

PROČITAJTE JOŠ: Dušan Tadić predložen za Februarsku nagradu

Mlada stonoteniserka je, praktično, bez odmora u prethodne dve godine, jer je istovremeno igrala za juniorsku i seniorsku reprezentaciju Srbije. Lane je samo bila na četiri kontinenta, a poslednja egzotična destinacija bila je Australija na Svetskom omladinskom prvenstvu.

Već u martu Šurjanovu očekuje EP do 21 godine u Portugaliji, a mesec dana kasnije i SP u Mađarskoj.

NEMA STRAHA OD STARIJIH
SABINA Šurjan je u prethodne dve godine, kako potvrđuje, gotovo 150 dana bila van kuće:
- U ovoj godini, međutim, očekujem da će mi biti mnogo lakše po tom pitanju, jer ću igrati samo seniorsku konkurenciju. S druge strane, znam da me ne čeka nimalo lak posao, jer su protivnice i po 10 godina starije od mene.