Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin posetio je srpske enklave na Kosovu i Metohiji gde je u organizaciji "28. jun" i "humanitarne organizacije "038" iz Gračanice podelio paketiće deci u vrtićima i predškolskim ustanovama u Gračanici i Goraždevcu.

Mališani su imali priliku da se druže sa bivšim šampionom Evrope u WBC verziji i trećim bokserom sveta Borovačninom, koji je uživao u njihovom društvu.

- Ma koliko vremena bila teška, Srbi su od postanka pa do dana današnjeg bili i ostali ponosni vitezovi, večno izloženi mučnim vetrovima u kojima njihovo herojstvo ne gubi na snazi, već je svakim danom sve jače i večno živi. Da Srbi ponosno odolevaju svim atacima i nepravdama koje kroz vekove iznova prožiljavaju, živu potvrdu toga možemo naći i videti upravo u očima i herojstvu mališana na Kosovu i Metohiji koji odrastaju u jednoj velikoj bitci za opstanak na tlu svojih predaka - rekao je Borovčanin.

On je dodao da mu je veliko zadovoljstvo kada vidi decu sa Kosmeta.

- Melem duši je kada dođete i vidite tu čistotu njihovih duša, hrabrost, ljubav, disciplinu, pozitivnu energiju kod dece koja ne žive životom modernih vremena, već životom koji im kroje svetski moćnici pri tome ne misleći na tu istu decu, već na ostvarenje sopstvenih ciljeva. Kroz boks koji je plemenita veština naučio sam velike životne lekcije, da su rukovanje i zagrljaj sa protivnikom nakon bitke bez obzira kakav je bio njen ishod obavezni, kako prevazići poraz, kako ići dalje bez obzira na sve. Sada sam od malih velikih heroja u Gračanici i Goraždevcu naučio šta je beskrajna hrabrost i viteštvo, to je nešto sa čime se rađaš i što ostaje u tebi večno - istakao je on.

Predsednik BSS ovom prilikom posetio je i srpske svetinje, Manastire Gračanicu, Visoke Dečane i Pećku Partrijaršiju, a bio je i gost predsednika Opštine Gračanica Srđana Popovića sa kojim je razmenio ideje i dogovorio projekte od velikog značaja za decu u tom kraju, o sportskim aktivnostima i konkretno boksu.