Srpske rukometašice Andrea Lekić, Katarina Krpež Šlezak i Jelena Lavko, nakon pobede nad Danskom (30:25), poručile su da su odigrale jednu od najboljih utakmica poslednjih godina i da su u pravom trenutku poslale poruku rivalima na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.


Srbija je završila prva u grupi i dva boda prenosi u drugu fazu turnira, gde će joj protivnici biti Francuska, Rusija i Crna Gora.

"Nismo imale puno ovakvih utakmicama. Pokazale smo da možemo, prošli meč smo izgubile, ispravile greške i protiv Danske bile sjajne. Borile smo se i pokazale da možemo sa svakim. Mnogo smo srećne", rekla je Krpež Šlezak posle utakmice.

Prvi protivnik u drugoj fazi u subotu biće Ruskinje, koje imaju maksimalna četiri boda.

"Idemo da se odmorimo, smirimo glave... Znamo da možemo da se nosimo sa Ruskinjama, kvalitetne su, a mi treba samo da ponovimo igru kao protiv Danske".

Odlični bek Andrea Lekić kaže da je ovakva Srbija spremna da se suprostavi svakoj selekciji.

"Odigrale smo savršeno od prvog do 60. minuta, pre svega u odbrani. Ne sećam se da smo ovakav meč odigrale, nismo Dankinjama dale nadu, bile smo dominantne. Sada nas čeka druga faza, ovakva Srbija može svima da preti", dodaje Lekić.

I Jelena Lavko je optimista posle velikog trijumfa nad Danskom.

"Sjajan je osećaj, došle smo do velike pobede. Pokazale smo kako mi to možemo. Nas niko ne može da pobedi, samo mi same sebe", zaključila je Lavko.