Odbojkaš Srbije Uroš Kovačević ocenio je danas da je njegova ekipa među kandidatima za osvajanje Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

"Očekujemo mnogo, mi smo kvalitetna reprezentacija, koja je to pokazala prošle godine, kada smo bili treći u Evropi. Izmakla nam je pobeda protiv Nemačke u polufnalu. Mi smo jedni od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Očekivanja su velika", rekao je Kovačević, preneo je Odbojkaški savez.

Odbojkaši Srbije u sredu od 20.30 u Bariju počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu utakmicom protiv selekcije SAD.

"Konkurencija je prejaka kao i poslednjih godina, šest, sedam reprezentacija su kandidati za osvajanje turnira. Potrudićemo se da doguramo što dalje, nadam se do medalje, a zašto ne i zlatne. Ali, konkurencija je jaka, moramo biti na zemlji, da igramo utakmicu po utakmicu", naveo je Kovačević.

Bloker u timu Srbije Marko Podraščanin rekao je da se ekipa dobro pripremala.

"Maksimalno smo motivisani, s obzirom da dolazimo na jedno od najvećih takmičenja kao što je Svetsko prvenstvo, u zemlji odbojke kao što je Italija. Mnogi od nas igraju ovde, tako da ćemo biti na domaćem terenu. (Aleksandar) Atanasijević i ja smo u Bariju u februaru uzeli Kup Italije sa Peruđom, nadam se da će nam ovaj grad i ova hala opet doneti sreću", naveo je on.

Svetsko prvenstvo održava se u Bugarskoj i Italiji, a Srbija će u Bariju igrati u Grupi C sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom.