Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je danas da je reprezentacija bila bez energije na završnom turniru Lige nacija i da je dobro što u tom "suludom takmičenju" nije bilo mnogo povreda.

"Definitivno je da ovaj turnirnismo igrali kao što smo želeli. Ne mogu da kažem da nije bilo motivacije, imale su sigurno motiv, ali prilično bez energije, pogotovo u prvoj utakmici. Šta je, tu je, može da nas raduje da osim Brankice Mihajlović posle ovog suludog takmičenja nemamo još povređenih", rekao je Terzić posle utakmice u Nanđingu.

Srbija je izgubila od SAD sa 3:0 u setovima u drugoj utakmici u grupi na završnom turniru, koje je završila sa dva poraza.

"Igramo zaista slabo u završnicama setova, lako poklanjamo poene. Pogotovo Amerikankama smo u prvom i drugom setu ih dali, nerezonskim greškama. Treći je posle prvog poraza bio ipak problematičan", kazao je selektor.

Terzić je naveo da je primetan pad u igri od trećeg vikenda Lige nacija.

"Bilo je primetno od trećeg turnira da smo polako počeli da padamo. Ima objektivnih stvari, izostanak pojedinih, važnih igrača za našu igru, a i umor. I druge ekipe su bile u istoj ili sličnoj situaciji tako da ne možemo da se vadimo na tako nešto", kazao je selektor.

Zoran Terzić je rekao da se nada da će sve odbojkašice na pravi način iskoristiti vreme koje imaju za odmor i počnu da se spremaju za Svetsko prvenstvo, koje je najvažnije ove godine.