Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić najavio je da neće biti u nacionalnom timu posle Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.


Nenadić, koji u junu puni 32 godine, fokusiraće se na klupske obaveze, ali još uvek nije siguran da li će napraviti samo pauzu ili oproštaj od reprezentacije.

"Pauza ili oproštaj, nisam siguran još uvek, ali u svakom slučaju, potrebna mi je pauza posle dosta godina i samo dva propuštena takmičenja u nacionalnom dresu. Potreban mi je "brejk" u svakom smislu. Vreme će pokazati da li će biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka, nije ishitrena, nekim ljudima je već bila najavljena", rekao je Nenadić novinarima u Splitu posle dva poraza od Hrvatske i Švedske.

On je dodao da nije zadovoljan svojim partijama u reprezentaciji i da je očekivao više od cele generacije.

Pročitajte još: REPREZENTACIJA SRBIJE PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA: Žestok sukob legendi u Splitu, Cvetković i Škrbić se umalo potukli

"Cilj su mi bile Olimpijske igre, ali sve više uviđam da je mom organizmu potrebno više vremena za odmor. Nisam ni sam zadovoljan igrama koje pružam u reprezentaciji. Dolazim posle iscrpljujucih meseci u klubu. Moja porodica i prijatelji zaslužuju više vremena od mene. Kao reprezentacija jedino smo bili konkurentni za vrh te 2012. godine. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija", zaključio je Nenadić.

Nenadić je za reprezentaciju Srbije debitovao na šampionatu u Austriji 2010. godine, odigrao je 67 utakmica i dao 167.

Srpskim rukometašima za prolaz u drugu fazu Evropskog prvenstva nedostaje da, u najgorem slučaju, sutra pobede Island sa najmanje četiri gola razlike.

Pročitajte još: Cvetković: Ima mnogo lepih stvari, imam vere u prolaz