Odbojkaši Srbije su šampioni svetskog nivoa. Sjajna ekipa srpskih odbojkaša savladala je u finalu F6 Svetske lige veliki Brazil, bez izgubljenog seta - 3:0 (25:22, 25:22, 25:21), pokazala svoju klasu i osvojila dugo čekani pehar.  Bronzanu medalju osvojila je selekcija Francuske, koja je pobedila Italiju sa 3:0.

Od prvog trenutka tim Nikole Grbića je nametnuo ritam i dominirao duelom. Delovalo je da su toliko sigurni jer ni jednom nisu doveli svoje vođstvo u pitanje. Prva dva seta dobili su, svaki, za menje od 30 minuta i prepuni samopouzdanja ušli u treći odlučujući. Nije bilo sumnje da će nešto krenuti naopako.

Igrali su odbojkaši Srbije kao tim. Na početku je tempo diktirao Luburić, iskustvo su ulivali Stanković, Lisinac, Podraščanin ... Ta timska igra, protkana strpljenjem i disciplinom, dovela je do velikog trijumfa nad moćnim Brazolom - selekcijom koja je delovala u finalu kao da nema rešenje protiv Srbije.


Šest puta je Srbija pokušala da dođe do zlata Svetske lige i konačno je uspela! Upsela je sa generacijom koja je marljivo radila, nije se eksponirala i isticala imenima. Malo ko zna da nabroji ceo tim Nikole Grbića, ali oni su znali kako da donesu radost i sebi i celoj naciji - zadive svet i pošalju im poruku da njihovo vreme dolazi.

Zasluženo se pehar Svetske lige našao u rukama odbojkaša Srbije. Možda ostaje žal što se ta fantastična ekipa neće naći na Olimpijskim igrama ovog leta u Rio de Žaneiru. Forma i igra su stigli nešto kasnije, ali deluje da će potrajati!


IVOVIĆ JE MVP I NAJBOLjI NAPADAČ SVETSKE LIGE, LISINAC BLOKER
I statistika je rekla da su naši odbojkaši igrali odlično na finalnom turniru Svetske lige u Krakovu.
Marko Ivović je zavnično proglašen za prvog napadača, ali i za najkorisnijeg igrača turnira - MVP!
Srećko Lisinac je proglašen za najboljeg blokera završnog turnira.
Svaki igrač je dobio ček od po 10.000 dolara, a Ivoviću je pripalo još 30.000 za MVP titulu