ODBOJKA je sport upornih. Takav je i Neven Majstorović, koji nije klonuo duhom ni kada je kao 20-godišnjak morao da napusti Crvenu zvezdu. Radio je uporno, igrama u Jedinstvu iz Stare Pazove privukao je pažnju stratega Partizana Vizure Milana Đuričića, kod koga je u tek završenoj sezoni "eksplodirao" i zavredio poziv selektora "orlova" Igora Kolakovića.


- Sve mi se veoma brzo izdešavalo. Za godinu dana sam od igrača koji je igrao Prvu ligu došao do statusa reprezentativca. Sigurno je da to, dok sam igrao u Pazovi, nisam očekivao - priča Majstorović.


Još zimus je bio na pripremama reprezentacije za kvalifikacije za SP u Poljskoj. Ali, prilika da se bori za mesto u timu za Svetsku ligu ili SP je veliki izazov za Majstorovića:


- Nije fraza kada kažem da mi je velika čast i zadovoljstvo da sam u društvu momaka koji pripadaju evropskom i svetskom vrhu. Sada imam priliku da na svakom treningu što više napredujem i nadam se da ću stasati u još boljeg igrača.

ROSIĆ U PREDNOSTI GODINAMA na mestu libera neprikosnoven je Nikola Rosić. Ali, Majstorović se ne odriče nade:
- Nikola je igrao u velikim evropskim klubovima, tako da je na meni da se trudim, nametnem koliko mogu, mada je on trenutno u prednosti. Pokušaću da od Rosića, ali i ostalih igrača, što više naučim kako bih im se približio i dobio priliku da budem deo tima.

Ponikao je u Crvenoj zvezdi, gde je do svoje 20 godine bio libero. Bio je član juniorske selekcije, a sa crveno-belima je osvojio prvenstvo 2008. i Kup 2009. Odlazak sa "Marakane" nije obeshrabrio Majstorovića:


- Mnogo sam radio, nisam se predavao. Poslednja sezona u Staroj Pazovi vratila me je u život. Stigao je poziv iz Partizana, gde sam se afirmisao i zaslužio da postanem deo naše reprezentacije.


U crno-belom dresu dokazao se kao primač, ali ga je Kolaković vratio na startu poziciju - libera:


- Selektor je procenio da moji kvaliteti na prijemu i odbrani zadovoljavaju kriterijume reprezentacije. To što sam u Partizanu primač nema prevelike veze, ovde sam da pomognem na najbolji mogući način i da ispunim ono što se traži od mene.


Svestan je Majstorović da su ambicije naše selekcije u Svetskoj ligi i SP najviše:


- Dovoljno je videti ko sve igra za Srbiju. Desetak igrača je osvojilo ili igralo u finalima najjačih liga na svetu, što reprezentaciji daje snagu da se bori za medalje.

LIČNA KARTA

* Ime i prezime: Neven Majstorivić

* Datum i mesto rođenja: 17. 3. 1989, Beograd

* Visina, težina: 193 cm, 87 kg

* Pozicija: primač libero

* Klubovi: C. zvezda, Jedinstvo, Partizan Vizura

* Trofeji: prvenstvo i Kup sa Zvezdom