Epicentar zemljotresa u rekordno ispunjenoj „Kombank areni“ za jedan ženski rukometni meč bio je na liniji od šest metara. Tu se snimala ko zna koja klapa borilačkog filma sa Draganom Cvijić i Hajdi Loke u glavnim ulogama. Mladi kružni napadač Srbije dobio je bitku protiv najboljeg pivota planete. Sa osam pogodaka iz osam pokušaja i sjajnom igrom u odbrani, odvela je naš tim u polufinale.


- Nekako mi leži Norveška. Protiv Larvika, u kome nastupa većina njihovih reprezentativki, uvek postižem dosta golova. Volim da igram protiv najboljih. Uživala sam na terenu. U karijeri nemamo mnogih utakmica koje donose nešto veliko sutra. Za to treniramo i živimo. Kad te mrzi da odeš na trening, onda pomisliš na takve mečeve i odmah se stvori volja - raspoložena je bila Cvijićeva dan posle velike pobede.


Izrazi lica rukometašica Srbije na zagrevanju nisu odavali utisak da su spremne za meč karijere.


E, NEĆEŠ VIŠE BRANITI... Gol Norveške kao da je bio začaran na startu meča. - Molila sam Boga da joj nešto uđe u gol. Ono nije bilo normalno! Imala je osam odbrana za 15 minuta. Šta god smo šutnuli, došlo je do wenih ruku. Kad joj je Sawa dala onaj gol iz velike daqine, oduševila sam se. Rekla sam tad: E, nećeš nam više ništa odbraniti u drugom poluvremenu - zainatila se Cvijićeva.

- Dva puta smo se vratile posle minus pet protiv jedne Norveške. Nijednom nismo imale igrača više, sudije im nisu dosudile nijedno isključenje. Promašili smo mnogo zicera, tri sedmerca. I opet smo dobili Norvešku. Nadigrali smo je. Kada smo prvi put stigli do izjednačenja, znala sam da dobijamo - vrti film sjajni pivot.


Junakinja pobede lakše se borila sa Loke, nego sa silnim novinarima, čak i norveškim, koji su je opsedali u Kovilovu, stalnoj bazi našeg tima.


- Najveća prednost ove reprezentacije je to što uvek neko drugi iskoči. Možda sam protiv Norveške to bila ja. Ali, da Sanja nije onako razbijala njihovu odbranu, teško da bih ja dolazila do lopte. Sve igračice su bile agresivne u napadu, svaka je iskoristila svoju šansu i pobedili smo moćnog protivnika.


U 50. minutu, Dragana više nije mogla da prima udarce.


- Rekla sam selektoru da ne mogu više da stojim na nogama. Tražila sam zamenu, a Sanja Rajović je sjajno odradila posao u nastavku. Norveška do samog kraja nije pomislila da može da izgubi. A, mi sad ni u jednom trenutku ne smemo da pomislimo da ćemo lako sa Poljskom. Za nas je ona sada jača i od Norveške. Moramo tako da postavimo stvari, jer samo tako možemo da pobedimo - upozorila je Dragana Cvijić.