CRVENA zvezda Beograd se sve dogovorila sa trojicom sjajnih vaterpolista, Slobodanom Nikićem, Nikolom Rađenom i Denisom Šefikom da od sledeće sezone nose kapicu crveno-belih. Dolazak Filipa Filipovića i Andrije Prlainovića je neizvestan, jer oni čekaju konačan rasplet u Pro Reku, koji je odavno odustao od odbrane krune u Ligi šampiona.


Crveno-beli iz dana u dan sve bolje stoje finansijski, a javna je tajna da je i u interesu države da se naši najbolji igrači vrate u zemlju. Tim pre što je haotična situacija u evropskom klupskom vaterpolu. Igrači nemaju previše izbora i najgori scenario bio bi da neki odluče da naprave jednogodišnju pauzu.


O dolasku Šefika, koji u Londonu čuva gol Crne Gore, u crveno-beli tabor priča se od turnira u Kosenci. Tada se proneo glas i da će Predrag Jokić pojačati Partizan, što se obistinilo pre nekoliko dana.


Nikola Rađen je uoči odlaska u britansku prestonicu gorko konstatovao da nema ponuda, čak ni od Hiosa, za koji je igrao prošle sezone.


Slobodan Nikić je sve do 15. jula, kada se Volpi povukao iz Pro Reka i klupskih filijala, verovao da je još godinu dana siguran u Kamoljiju. Ali, sve se okrenulo preko noći. Ne bi trebalo izgubiti iz vida da se i pre četiri meseca govorilo o njegovom dolasku u Zvezdu.


BESPARICA I U EVROPI

VATERPOLO doživljava najteže dane u Evropi. Sve je manje klubova koji mogu da se takmiče u kupovima. Hrvatski mediji pišu da će posle Pro Reka i Primorja od Lige šampiona odustati i zagrebačka Mladost zbog duga od skoro 1,3 miliona evra. Ništa nije bolja situacija ni u crnogorskim klubovima.