Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković primila je danas vaterpolo i rukometnu reprezentaciju Srbije povodom osvajanja zlatne i srebrne medalje na upravo završenim šampionatima Evrope.


Ministarka se zahvalila vaterpolistima i rukometašima što su svojim uspesima ujedinili naciju i poručila da nastave tim putem.

- Privilegija je biti ministar omladine i sporta kad imate ovakve rezultate. Zahvalna sam i neizmerno ponosna na vaterpoliste i rukometaše jer se radi o ljudima koji ne bacaju samo loptu u mrežu, već su momci za primer i ugled - rekla je Samardžić Marković.

Samardžić Marković je naglasila da su vaterpolisti i rukometaši ostvarili herojske uspehe.

- Neću zaboraviti 2008. godinu kada smo se sa velikim rukometnim silama, Nemačkom i Francuskom, borili za dobijanje organizacije šampionata Evrope. To je bila pobeda, ali i blagi rizik. Za nas je to bila šansa da se pokažemo kao dobri organizatori i da potvrdimo da smo sposobni za podvige - rekla je ministarka.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS)Velimir Marjanović zahvalio se ministastvu na podršci u najtežim vremenima.

- Hvala što ste verovali u nas i kada je srpski rukomet bio na 49. mestu u Evropu - rekao je Marjanović.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS)Velibor Sovrović naglasio je da je ponosan što je zlatnom medaljom overena njegova šesta godina na čelu Saveza.

- Neću se povući kad je najteže, kao što je to uradio "US Stil" iz Smedereva. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i iz Londona vratiti sa zlatnom medaljom - rekao je Sovrović.