Novak Đoković je pobedom otvorio sezonu na šljaci. U drugom kolu Mastersa u Monte Karlu savladao je Filipa Kolšrajbera 6:3, 4:6, 6:4.

Đoković će se u trećem kolu u četvrtak sastati sa boljim iz duela između Argentinca Švarcmana i Amerikanca Frica.

16:02 - PRVI SET

1:0 - Krenuo je Nemac od starta agresivno, odmah napao servis Novaka i stigao do 15:30. Novak je, uz malo sreće, uspeo da se izvuče i da ipak osvoji prvi gem na meču.

1:1 - Kolšrajber lako, sa samo jednim izgubljenim poenom, dolazi do gema na svoj servis.

2:1 - Još jednom je Filip pripretio, stigao do 30:30. Novak je još jednom uspeo da spreči brejk šanse i da osvoji gme, ali je na startu Kolšrajber za nijansu bolji.

2:2 - Započeo je Đoković gem na servis rivala odlično, odmah stigao do 0:30, zatim odigrao odličan poen sa solidnim drop-šotom, ali je to Kolšrajber stigao i od tog trenutka stekao dodatno sampouzdanje. Osvojio je i naredna tri poena i izjednačio.

3:2 - Mnogo sreće za Đokovića. Kolšrajber je došao do dve uzastopne brejk šanse, prvu je Novak spasao odličnim bekhendom, a onda je Filip kod druge poklonio poen Srbinu. Pokušao je Novak servis/volej igrom da iznenadi rivala, loše je to učinio, Kolšrajber je izašao na mrežu, trebalo je samo da spusti loptu u teren, poslao ju je daleko u aut. Novak je zatim uspeo da se konsoliduje i da osvoji gem.


3:3 - Mučio se Kolšrajber sa servisom u šestom gemu, Novak je uspeo da dođe do 15:30, ali je onda odigrao tri veoma loša poena, tako da je nemački igrač ponovo izjednačio.

4:3 - Ponovo je Filip bio zantno bolji, odmah stigao do dve brejk šanse, ali je i ovog puta Novka uspeo da pronađe rešenje i da spreči brejk. Ima Novak velike probleme sa servisom...

5:3 - BREJK! Kolšrajber je imao problem sa bekhendom, Đoković je sve to uspeo da kazni i da napravi brejk.

6:3 - Potvrda brejka i vođstvo u setovima! Bez izgubljenog poena Novak osvaja deveti gem i dolazi do prednosti.

16:28 - DRUGI SET

0:1 - Kolšrajber drugi set započinje osvajanjem gema na svoj servis.

1:1 - Đoković uzvraća istom merom i sa samo jednim izgubljenim poenom dolazi do izjednačenja.

1:2 - Izborio se Novak za dve brejk šanse, nije ih realizovao, pa je Kolšrajber uspeo da se izvuče i da osvoji gem na svoj servis.

1:3 - BREJK! Kazna za propuštene prilike u prethodnom gemu je stigla. Đoković je na drugu brejk loptu napravio dvostruku servis grešku i tako "pomogao" rivalu da napravi brejk i uveća prednost.

2:3 - BREJK! Novak je odmah uzvratio istom merom i smanjio zaostatak. Tražio je i lekarsku pomoć po završetku gema.

2:4 - BREJK! Žalio se Novak na probleme sa palcem leve ruke. Dobio je flaster od lekara, ali ga je sredinom gema skinuo zbog nelagodnosti. Kolšrajber je uspeo da dođe do brejk šanse, Novak je spasao prvu, ali je potom uz veliku pomoć sreće i mreže došao do druge. Srećom, poslao je bekhend daleko u aut. Međutim, treća je bila sreća za Nemca. To je tolik oiznerviralo Novaka da je polomio reket. Očekivano, dobio je opomenu sudije.

3:4 - BREJK! Posle lomljenja reketa Novak odigrava odličan gem i uspeva da vrati brejk i ostane u meču.

3:5 Treći brejk zaredom za Kolšrajbera. Novak je sam sebi zakomplikovao život. Imao je 40:0, došlo se do đusa, a onda je usledila nova kratka lopta za protivnika, koju je iskoristio. Brejk lopta spasena je asom, ali je usledilo novih nekoliko veoma loših poena, te i do trećeg brejka zaredom za Kolšrajbera.

4:5 Šesti brejk zaredom! Najbolji ritern dana viđen je na 30:15. Novak je dosta rizikovao kada je greškom mogao sebi da presudi, a to mu se isplatilo. Usledilo je "gađanje" publike reketom, u nemoći da dođe do Kolšrajberovog forhenda. Posle Filipove duple i novog Novakovog prepoznatljivog riterna usledila je nova brejk lopta, ni na čije iznenađenje. Kolšrajber je pogrešio, Novak se opet izvukao.

4:6 Novak "nema" servis, Kolšrajber ima set Pasivna igra Novaka kojom dolazi do 30:0, a onda i do 30:30. Kako je napisao Kreg O'Šenesi, deo njegovog tima, Novak i dalje traži svoju igru. To se u ovom gemu nije desilo, a Kolšrajber je izjednačio na 1-1!

17:08 - TREĆI SET

1:0 Osmi uzastopni brejk, Novak vodi u 3. setu. Od sada bez problema možemo da gem koji neki od tenisera osvoji na svoj servis da nazovemo brejkom. Osmi put zaredom serveri gube svoje gemove, a Novak dobro počinje odlučujući set, bez izgubljenog poena.

2:0 Konačno! Novak osvojio svoj servis gem. Posle tri brejk lopte za Kolšrajbrea, koje nekim čudom nije uspeo da iskoristi. Đoković dobrim servisom dolazi do gem lopte, a onda i do gema! Mada, možda je bolje i reći brejka, posle osam oduzetih servisa u nizu.

2:1 "Crna magija" je definitivno skinuta. Posle Novaka i Filip dolazi do svog servis gema, pa je ovo već drugi gem u nizu gde serveri dolaze do slavlja, posle osam uzastopnih pobeda riternera.

3:1 Siguran gem za srpskog tenisera. Drugi u nizu gem za Novaka na servis, a ovoga puta izuzetno sigurniji nego prethodni. Dosta bolja igra našeg predstavnika u ovom delu meča, ali poznajući njegovu formu u poslednje vreme ništa nije gotovo.

3:2 Četiri poena u nizu, Nemac se drži u igri Bilo je 0:15 u ovom gemu, ali je Kolšrajber osvojio četiri naredna poena završivši gem fantastičnim bekhendom koji je pao na samu liniju.

4:2 Odličan gem. Dosta lako u ovim trenucima igrači koji serviraju dolaze do poena, ali nivo i intenzitet prvog servisa nije maltene uopšte porastao. Gem sa 0-om za Đokovića, dosta sigurno, dosta samouvereno, dobrim servisom na kraju.

4:3 Servisi Kolšrajberov izlazak iz problema. Igra Kolšrajbera je trenutno o vidljivom padu, a Novak to koristi. Dolazi do đusa posle neiznuđene greške Nemca, ali gubi dva naredna poena. Loše riterniranje Novaka u ovom gemu.

5:3 Novak nezadovoljan tretmanom publike, nekako dolazi do gema. 15:0, a onda dve duple servis greške u nizu. Opet je promašio prvi servis, a onda bez ikakvog samopouzdanja Novak odservirao veoma slabašan drugi setvis – koji je Kolšrajber zakucao u mrežu. Došlo se do brejk lopte, a onda je Novak osvojio naredni poen i pokazao na svoje uvo, aludirajući na negodovanje koje je prethodno čuo iz publike "svog" Monte Karla.

5:4 Novak imao meč loptu, Kolšrajber pokazao veliku hrabrost. Nestvarnom bekhend paralelom iz defanzive Đoković došao je do meč lopte, koju je Kolšrajber spasao najboljim drop šotom na meču. Filip je nastavio da igra veoma hrabro, pa smanjio zaostatak.

6:4 Novak Đoković se plasirao u treće kolo Mastersa u Monter Karlu! Ovo pobedom srpski teniser je došao do osvete protiv Kolšrajbera, koji ga je pobedio u uvodnom delu nedavno završenog Indijan Velsa.