TENISKA reprezentacija Srbije će učestvovati na prvom finalnom turniru Dejvis kupa (18-24. novembar u Madridu) verovatno bez Novaka Đokovića! Najbolji teniser na planeti je juče u Beogradu istakao da još nije prelomio da li će igrati u španskoj prestonici.


- Nije sigurno da ću igrati za reprezentaciju Srbije u Dejvis kupu. O reprezentaciji Srbije uvek razmišljam, a kao što znate, ATP, organizacija kojoj pripadamo kao profesionalni teniseri, pokrenula je ATP kup, koji će biti održan početkom sledeće sezone i tu ću nastupiti sigurno, sa kolegama iz reprezentacije - obrazložio je Đoković.


Pročitajte još Srbiji teška grupa na finalnom turniru Dejvis kupa

Nije krio da se ne slaže sa novim sistemom takmičenja u borbi za čuvenu "salataru".


- Dejvis kup ima dugu tradiciju, ali je odlučeno da bude transformisan na način na koji nekim igračima ne odgovara i ne olakšava ionako tešku sezonu. Zato nije sigurno da ću nastupiti na finalnom turniru Dejvis kupa, ali se vidimo na ATP kupu - jasan je bio Đoković.


Pročitajte još Zimonjić: Teško da bi neko smislio ovakav scenario

Podsećanja radi, ATP kup je novoformirano takmičenje koje će premijeru imati od 3. do 12. januara u tri australijska grada (zasad su Sidnej i Brizbejn poznati domaćini). Na njemu če učestvovati 24 nacionalna tima, koja će u prvoj fazi biti podeljena u šest grupa).

Za razliku od Dejvis kupa, u kojem je nagradni fond 20 miliona dolara, ukupna suma za nagrade na ATP kupu je pet miliona manja, s tim što će se pojedinačni rezultati biti bodovani za ATP listu, što nije slučaj sa mečevima u Dejvis kupu.