TENISKA Dejvis kup reprezentacija Srbije od ponedeljka u Kraljevu, pod nadzorom selektora Nenada Zimonjića, trenira u hali sportova kraj Ibra, gde će od petka do nedelje odigrati meč protiv Indije za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Atmosfera u našem taboru je kao i uvek na zavidnom nivou, a Dušan Lajović, Laslo Đere, Nikola Milojević, Peđa Krstin i Danilo Petrović, koji će se suprotstaviti selekciji Indije, ispunjavaju sve zadatke koje im postavlja stručni štab.

- Momci odlično treniraju, svi se maksimalno trude. Na nama je da se do petka što bolje adaptiramo - kaže Zimonjić. - Izabrali smo šljaku zato što nam ta podloga najviše odgovara, naročito Lajoviću i Đereu. Mislim da su njih dvojica favoriti u singl mečevima, dok u dublu tu ulogu prepuštamo gostima. Optimista sam i verujem da ćemo iz grada na Ibru opet otići podignutih ruku.

PROČITAJTE JOŠ: Lajović pred Indiju: Možda igramo poslednji put kod kuće...

Velika želja i selektora i igrača je da tokom duela protiv Indije imaju veliku podršku navijača, poput one iz 2015. kada je pred kraljevačkom publikom na pleća oborena Hrvatska.

- Važno je da pobedimo Indiju, jer tako dobijamo ulogu nosioca pri narednom žrebu i mogućnost da izvučemo lakšeg protivnika - istakao je selektor Srbije i osvrnuo se na sjajne igre Novaka Đokovića. - Govorio sam i dok je Novak prolazio kroz krizu rezultata, povredu, operaciju i povratak na teren da je potrebno strpljenje, da je potrebno vreme. Tačno to se i desilo. Đoković, jednostavno, ne bi bio to što jeste da nije ovako reagovao i postigao značajne rezultate posle svih problema koje je imao. Ne sumnjam da će nastaviti ispisivanje teniske istorije. A tako i svima nama, našem narodu i navijačima, pričiniti još mnogo zadovoljstva.