Najbolji srpski teniser Novak Đoković smatra da sudija Karlos Ramos nije trebalo da kazni Serenu Vilijams u finalu Ju Es opena, već da je morao da sagleda kompletnu situaciju i uzme u obzir povećane emocije Amerikanke.

- Mislim da sudija nije morao da ide sa Serenom do krajnjih granica, pogotovo što je gren slem finale. Postoji debata, ali mislim da je taj detalj promenio tok meča i da je bio nepotreban. Emocije su normalna stvar i izražene su kada se borite za titulu na gren slemu - rekao je Đoković, a prenosi "USA Today".

Vilijams je posle kazne zbog "koučinga" sudiji Ramosu rekla da je "lopov", posle čega joj je oduzet i gem, što je bio jedan od prelomnih trenutaka meča.

- Volim Serenu, saosećam se sa njom. Teško je i sudiji da se sa stolice vidi sve. Svi su bili u nezgodnoj situaciji, bilo je mnogo emocija, Serena je plakala, kao i Naomi. Bilo je baš teško - istakao je srpski as.

Pročitajte još SERENA OPTUŽILA RAMOSA ZA SEKSIZAM: Nastaviću da se borim za ženska prava u tenisu

Đoković nije želeo da se upušta u polemiku oko navoda da se različiti standardni primenjuju za muškarce u odnosu na žene.

- Serena inspiriše sve, posvećena je sportu... Ipak, kao što je rekla, Osaka zaslužuju da ima svoj trenetak - zaključio je Novak.

Pročitajte još Serena pravila haos, vikala na sudiju, plakala, tvrdila da nije varala; Muratoglu priznao: Dao sam joj savet