Srpski teniser Novak Đoković istakao je da ne planira skorije da završi karijeru, već da igra još deceniju i nastavi da pomera granice i beleži uspehe.

Đoković se trenutno nalazi u Parizu, gde ima obaveze prema sponzoru "Lacoste", a odmah posle toga nastavlja sa kondicionim treninzima, baš kao što je to činio tokom boravka u Beogradu prošle nedelje.

- Radim kondiciju svaki dan, trudim se da budem u formi. Već je prošlo dva meseca, a ja u životu nisam imao više od mesec dana bez reketa, tako da mi je ovaj period dobro došao. Nedostaje mi takmičenje, ali ne do te mere gde ne znam šta ću drugo da radim. Imam pregršt lepih stvari u životu trenutno koje mi se dešavaju. Naravno, najlepša je to što smo Jelena i ja po drugi put postali roditelji. Najviše sam okupiran familijom i tim osećanjima koje doživljavamo - rekao je Đoković za Sportklub.

Đoković je ranije zbog povrede lakta završio sezonu i period pauze koristi za pravljenje planova za nastavak karijere.

Pročitajte još ĐOKOVIĆ NE MENjA TRENERA: Agasi ostaje uz Novaka

- Treniram, aktivan sam, sa svim roditeljskim dužnostima i odgovornostima, srećan sam i ispunjen u životu, drago mi je što imam ovih pet, šest meseci da organizujem svoj život, postavim neke temelje i za svoju igru i telo, za narednih ne znam koliko godina. Volim da kažem da je to 10 godina, pa videćemo koliko će sve to da traje u profesionalnom tenisu.

Kako je naglasio, smatra da ima mesta za napredak u njegovoj igri i da će u novu sezonu ući maksimalno spreman.

Pročitajte još NI FEDERER MU NIŠTA NE MOŽE: Đoković najplaćeniji teniser sveta

- Kraj mi nije na vidiku. Želim da pomeram granice, da nastavim da se usavršavam, koliko god da sam do sada postigao svestan sam da ima još mnogo toga što mogu da uradim. Ima elemenata u igri u kojima ima mnogo prostora za napredak. Iako možda drugi to ne vide, ja vidim, baš kao i moj tim, tako da ima dosta prostora i vremena kojima ćemo se posvetiti u analizi moje igre. Prvi put da imam vremena da postepeno podižem nivo i kondicije i igre, i da se psihički spremim, da kada uđem u novu sezonu da ću biti na svom vrhuncu - zaključio je Đoković.