Selektor Dejvis kup reprezentacije Španije Končita Martinez rekla je da je svesna koliko težak zadatak ima njena ekipa protiv Srbije u Beogradu, ali da vidi šansu u mečevima protiv Viktora Troickog i u dublu.


"Niko ne kaže da smo izgubili, iako nam nedostaju pojedini igrači. Daćemo sve od sebe, imamo dobar tim, dvojicu igrača među 25 najboljih na svetu... Svesni smo da igramo na najtežoj podlozi za nas, tako je to kada domaćin bira", rekla je Martinez na konferenciji za medije.


Martinez priznaje da će biti jako teško pobediti Novaka Đokovića pred domaćom publikom, ali priliku vidi protiv Troickog.


"Imamo šansu da osvojimo dva poena protiv Troickog, dubl je isto jako bitan. Videćemo u kakvoj je formi Novak, iako znamo da će biti teško", navela je.


Španski teniseri Albert Ramos Vinolas i Pablo Karenjo Busta optimisti su uoči duela sa Srbijom.


"Biće jako teško u Beogradu, posebno što i Đoković igra. Imamo šansu, a na nama je da se borimo", isto razmišljaju španski igrači koji su predviđeni za nastup u singlu.


Duel Srbije i Španije otvara se u petak mečom Đokovića i Ramosa Vinolasa, odmah posle igraju Troicki i Karenjo Busta, dubl je na programu u subotu, dok su u nedelju dva preostala singla.