Optimista je Jaroslav Navratil selektor Češke i po pitanju ishoda njegovo zdravstvene situacije, ali i rezultata u Beogradu.


- Uradio sam sve preglede u Prostejevu i nadam se da će brzo da me puste na kućno lečenje. Zdravstvene komplikacije su počele još na odmoru u Tenerifeu. Prvo sam osetio bolove u leđima i grudima, a onda i kuku. Kada sam se vratio u Češku otišao sam u lokalnu bolnicu. Ipak, glavni problem se desio prošle srede, kada sam izmerio pritisak 190 sa 135 i hitna pomoć me odmah odvezla u bolnicu, pa su nakon ispitivanja otkrili da imam plućnu emboliju- rekao je Jarosalv Navratil, koji nije doputovao u Beograd, a inače na klupi Čeha je od 2006. godine.


Iskusni trenerski vuk, koji je u Češku prošle sezone doneo salataru nema dilemu kada je u pitanju njegov zamenik.


- Posle konsultacije sa predsednikom Ivom Kaderkom i igračima izabrali smo jedno ime. Reč je o Vladimiru Šafariku, iskusnom stručnjaku, koji je već dugo tu sa nama, radio je u FED kup timu. Ljudi u Međunarodnoj teniskoj federaciji ga cene, poznaje sudije, govori odlično engleski i to je za mene bilo jedino ime. Poznaje rituale igrača u svlačionici pred meč. Hajde da pobedimo meč u Beogradu, pa ćemo svi na večeru- zaključio je Jaroslav Navratil.


PROFIL VLADIMIRA ŠAFARIKA

Posle dve decenije Vladimir Šafarik će ponovo sesti na klupu nacionalnog tima, ovog puta je u piatnju Dejvis kup ,a na FED takmičenje. Inače, radi se o iskusnom strategu, koji je bio i šest godina trener u akademiji Nika Bolitijerija, ali od 1999. do sada se bavio organizacijom takmičenja domaćih i stranih za mušku i žensku tenisku reprezentaciju. Inače najzaslužniji je i za organizaciju Fajnal fora u košarci u Pragu, kao i NHL utakmica u češkoj. Radi se o izuzetno uticajnom i sposobnom čoveku u novoj staroj ulozi.