Srpska teniserka Bojana Jovanovski osvojila je WTA turnir u kineskom gradu Ningbu, pošto je u finalu savladala Kineskinju Šuaj Ženg sa 6:7 (7:9), 6:4, 6:1.

Jovanovski je do druge titulu ove godine, a treće u karijeri došla posle preokreta i dva sata i 43 minuta borbe.

Prethodno je bila bolja od Viržini Razano (Francuska), Šahar Per (Izrael), Ane Šmidelove (Slovačka) i Johane Larson (Švedska).


- Presrećna sam! Konačno sam uspela da u kontinuitetu odigram nekoliko nedelja na visokom nivou i odmah je stigla nagrada sa dva osvojena turnira. Pobede u teškim mečevima mi puno daju na samopouzdanju, pa sada verujem da ću i na najvećim turnirima uspevati da rešim u svoju korist situacija kao što je bila ova danas. Nakon tesno izgubljenog prvog seta, nisam padala i čekala sam svoju šansu za preokret. Kada sam izjednačila, osetila sam dodatnu snagu i odigrala treći set baš onako kako sam želela. Nadam se da će u nastavku sezone i u nastavku karijere biti još puno momenata kao što su bili ovi u Ningbu i Taškentu - izjavila je Jovanovski.

Treći reket Srbije trenutno je 41. igračica na svetu, a polovinom meseca osvojila je titulu u Taškentu.

Turnir u Ningbu igran je za nagradni fond od 125.000 dolara, a srpskoj teniserki će pripasti ček od 20.000 dolara i 160 WTA bodova.