Vladar sveta Novak Đoković je osvajanjem treće uzastopne krune u Melburnu, a četvrte u karijeri u zemlji kengura dokazao svetu da je u ovom trenutku neprikosnoven i nedodirljiv. Ipak uvek ima „nevernih Toma”, koji veruju da Đoković nije nepobediv. Jedna od njih je i penzionisana ruska teniserka Anastasija Miškina, koja je izgleda više naklonjena taboru Rodžera Federera.


- Na putu do titule u Australiji Đoković se nije sreo sa Rodžerom Federerom. Da su se ukrstili moglo je da bude drugačije. Verujem da je Švajcarac trenutno jedini teniser koji može da pobedi Đokovića. Federer ima oružje da stavi svetskog „broja 1” u nevolju. Poznaje da veoma dobro i psihološka igra Rodžera je jača - kategorična je Miskina.

Ruskinja je ipak priznala da su i Novak i Viktorija Azarenka odbranom krune u Melburnu pokazali da su zasluženo lideri u „belom sportu”.


- Đoković i Azarenka su odbranom titule na Australija openu dokazali da su neprikosnoveni vladari ovog sporta. Đoković voli da igra u Australiji. On se u Melburnu oseća komforno u svakom pogledu - istakla je nekadašnja šampionka Rolan Garosa, inače prva Ruskinja koja se popela na tron u Parizu.


Ona je takođe objasnila da je bilo evidentno da je Đoković na prvom gren slemu u sezoni bio najspremniji teniser.


- Moram da priznam da je Noletov put ka odbrani titule bio odličan. U finalu protiv Mareja se kretao odlično, pokazao je da je u Melburn došao u fantastičnoj formi, kao i da je izuzetno brz. Verujem da je pred Novakom, koji ima tek 25 godina blistava karijera - zaključila je Anastasija Miškina.