TENISKA groznica drma Niš, iako osvajačima Dejvis kupa stižu anonimusi iz Švedske. Naš tim pun je optimizma pred duel sa ”vikinzima” i prihvata ulogu favorita u mečevima prvog kola Svetske grupe ovog vikenda.

Tipsarević, Troicki, Zimonjić, Bozoljac i Lajović žele u najboljem svetlu da se prikažu pod reflektorima ”Čaira”, a prvi reket Srbije istakao je posebno zadovoljstvo što se duel održava baš u ovoj dvorani.

- Viktor i ja smo insistirali da igramo u Nišu. Želeli smo da odemo u grad koji ima dugu sportsku tradiciju i izuzetnu publiku. Bio sam pre petnaestak godina ovde i sada vidim da je hala izvanredna. Krećemo u novi pohod ka tituli, a Niš je pravi izbor - poručio je Tipsarević.

Viktor Troicki je oduševljen uslovima u renoviranoj lepotici na Nišavi.

- Održali smo samo dva treninga i sve je fantastično. Kako smo čuli, hala je rasprodata i biće puna, a na nama je da odigramo maksimalno i da zabeležimo trijumf koji će nas približiti novoj šansi da osvojimo ”salataru”.

Lopticu spušta naš najiskusniji as.

- Šveđani imaju izuzetnog dubl igrača Lindstrema, koji je deseti na svetu, imaju igrače koji su slabije rangirani na ATP listi, ali ovo takmičenje je posebno i moramo zaista da odigramo maksimalno ozbiljno ako mislimo da pobedimo. A, pobedićemo - zaključio je Nenad Zimonjić.