OTKAZIVANjE Robina Soderlinga selektoru Enkvistu za četvrtfinale Dejvis kupa odškrinulo je vrata Srbiji ka drugoj uzastopnoj „salatari“. Ukoliko prođemo oslabljene „vikinge“, koji će, po svoj prilici morati da se uzdaju u tek prosečne tenisere sa ranga fjučers turnira u singlu - Majkla Ridersteda (308), Kristijana Lindela (320) ili Ervina Eleskovića (391), branioci titule idu najverovatnije na Argentinu (igraju protiv Kazahstana), a u slučaju pobede, u finalu kod kuće dočekujemo Špance ili gostujemo Amerikancima.

Da su Šveđani već unapred istakli belu zastavu može se primetiti i po njihovim medijima, koji se uopšte ne bave reprezentativnim takmičenjem, ili tenisom. Tek poneka štura informacija o otkazu Soderlinga promiče tamošnjom štampom, dok je nešto veći članak izašao u „Halmštad postu“, na temu „da li će navijači koji su kupili karte da dobiju novac nazad jer ne igra Robin“. Odgovor organizatora meča je da - neće, i na tome se završava priča o gostovanju Srbije.

Sa druge strane, jasno je da bi „gaučosi“ u polufinalu bili najveća prepreka našem timu poslednjih godina, ali svakako ne nepremostiva tim pre što bi se taj meč skoro izvesno igrao u na našem terenu, u „Beogradskoj areni“ od 16. do 18. septembra. Naime, poslednji meč Jugoslavija i Argentina su odigrale 1964. u našem glavnom gradu, ali je taj duel „neutralisan“ u računanju domaćinstva ili gostovanja zbog zastarelosti, pa bismo kao nosioci imali prednost da biramo grad, dvoranu, podlogu...

Za plavo-bele iz Buenos Ajresa trebalo bi da igra bivši top ten igrač David Nalbandijan, koji je u sve boljoj formi, zatim prva zvezda Huan Martin del Potro, pa odlični Huan Monako, uz Eduarda Švanka i Huana Ignasija Čelu. Dobar, ne i nepobediv tim.

ZA TITULU PROTIV NADALA
AKO padnu „gaučosi“, od 2. do 4. decembra ponovo bismo mogli da budemo svedoci spektakla u Beogradu. Srbija bi tada najverovatnije čekala Nadala i drugare na naplatu dugova za poraz u prvoj rundi 2009. Naravno, pod uslovom da „furija“ prethodno savlada neugodne Amerikance u gostima, a u polufinalu, verovatno, Francuze. U slučaju kiksa Španaca, odnosno plasmana „jenkija“ ili „galskih petlova“, u oba slučaja bismo bili gosti na završnoj svečanosti.