Australijan open iz dana u dan postaje sve zanimljiviji, a u subotu ćemo imati priliku da gledamo veoma interesantan meč. Jedna od najdominantijih teniserki svih vremena Serena Vilijams će izaći na „crtu“ mladoj Ukrajinki Dajani Jastremskoj, koja je skoro godinu dana mlađa od Serenine prve grend slem titule.

Amerikanka je prvi grend slem trofej podigla 11. septembra 1999. godine, dok se teniserka iz Odese rodila 15. maja 2000 godine. To nije sve, Serena ima više grend slem titula, nego što njena protivnica ima godina. Police nekadašnje prve teniserke sveta su ukrašene sa čak 23 najprestižnije titule, dok njena rivalka ima 18 godina.

PROČITAJTE JOŠ: Australijan open dobija novu šampionku, Šarapova izbacila Voznjacki

Serena Vilijams(37) je apsoultni favorit u ovom meču, ali takođe veoma je oprezna pred duel sa 57 teniserkom sveta.

- Stigla je veoma daleko. Došla je ovde da pobedi - rekla je sedmostruka šampiona prvog grend slema u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ: AO: Pobede sestara Vilijams, Halep, Raonića i Nišikorija

Upravo je Serena bila najveći uzor talentovanoj ukrajinskoj teniserki, dok je maštala o karijeri koja je danas uspešna stvarnost. Jastremska u izjavi pred sledeći meč, nije štedila reči kada je pričala o svojoj heroini iz detinjstva.

- Gledala sam je uvek. Kada bi ona vrisnula u toku meča, to bih uradila i ja kod kuće. Posle svake njene pobede, bih pomislila da je ovo naša zajednička pobeda. Ovo je ostvarenje sna, daću sve od sebe da je pobedim. Uvek sam maštala da ćemo jednog dana imati meč u velikoj areni - rekla je uzbuđeno jedna od najperspektivnijih teniserki današanjice.