DRUGOG dana „Akropolis kupa“ u Atini, srpski košarkaši poslali su poruku rivalu u grupi na Svetskom prvenstvu u Kini: Italijani, ostavite nadu!

U trening ritmu potpuno su nadigrali „azure“ (96:64) pa će protiv domaćina igrati za trofej tradicionalnog turnira u grčkoj prestonici (19.30).

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Italija- Srbija 64:96

Deset minuta bilo je potrebno našem timu da se adaptira na netipičnu postavku „azura“, možda i da skloni u stranu misli o teškoj povredi Milosavljevića. Posle prve četvrtine, u kojoj Milutinov, Marjanović i Jokić nisu na pravi način koristili činjenicu da ih čuvaju znatno niži i fizički inferiorni rivali, u drugoj deonici visina je postala važna.

Jokić je izgledao kao Guliver pored Tesitorija i Ričija, koji su uglavnom slali NBA zvezdu na liniju slobodnih bacanja. Povremeno mu je društvo u petorci pravio Marjanović, ali ta varijanta ima prilično odbrambenih manjkavosti u duelima sa niskim postavama kao što je italijanska.

U nastavku meča naši momci priuštili su sebi šuterski trening kako bi korigovali loše procente iz prvog poluvremena. Bogdanović je pred odlazak na odmor pogodio prvu trojku iz sedmog pokušaja, potom iz šuterskog inata ubacio još dve koje su oslabljene „azure“ gurnule u rupu duboku 20 poena zaostatka.

PROLITAJTE JOŠ: SRBIJA BEZ RATNIKA GAGIJA: Milosavljevića čeka operacija ligamenata i višemesečni oporavak

Bez Galinarija i Datomea, koji bi trebalo da budu spremni do početka Svetskog prvenstva, Italija je bila samo solidan sparing partner Srbiji. Do meča prve grupne faze, srešće se još jednom u pripremnom utakmici u Kini.

ITALIJA: Dela Vale 9, Belineli 16, Đentile 11, Biliga 6, Vitali 6, Filoj, Bruks 3, Tesitori 2, Riči, Abas 9, Saketi 2, Datome.
SRBIJA: Simonović 8, Bogdanović 15 (3-3 za dva, 11-3 za tri), Bjelica 13 (1-1 za dva, 8-3 za tri, 7 sk), Raduljica, Birčević, Jokić 20 (11-9 za jedan, 7-4 za dva, 1-1 za tri, 4 sk, 4 as), Milutinov 3, Micić 11 (5 as), Gudurić 13 (5-3 za tri, 4 as), Jović (5 sk, 4 as), Marjanović 13 (5-5 za jedan, 6-4 za dva, 7 sk).