Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić potpisao je u ponedeljak novi trogodišnji ugovor sa tim klubom.


Rekorder po broju utakmica i osvojenih trofeja, u Zvezdi će ostati do 2022. godine, navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

- Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo produžili ugovor sa Brankom Lazićem. Njegovo ime vezuje se za stabilnost kluba i trofeje koje smo zajedno osvajali prethodnih sezona, a bilo ih je zaista mnogo. Sada smo ponovo u Evroligi, imamo obavezu da nastavimo u istom ritmu, a ostanak kapitena je jedan od koraka u tom pravcu - rekao je drektor Crvene zvezde Filip Šunturlić.

Pročitajte još PERPEROGLU STOPAMA BERONA: Pred Zvezdom težak posao formiranja tima za Evroligu

Lazić (30) je sa Zvezdom osvojio četiri ABA lige, pet titula šampiona Srbije, četiri Kupa Radivoja Koraća i Superkup ABA lige.Zvezda je ranije produžila ugovor i sa Bilijem Beronom.

- razmišljao sam jednu sekundu - rekao je Lazić za sajt kluba i naveo je da su očekivanja i ubuduće najviša moguća.

- Sledi formiranje ekipe, period privikavanja i pripreme. Cilj je da se na najbolji mogući način pripremimo, baš kao što smo uradili i prethodne sezone. Sada će biti u toliko drugačije jer igramo Evroligu, više utakmica, ali očekujemo da na domaćem terenu imamo veliku podršku navijača i da u najjačem evropskom takmičenju nastavimo gde smo stali pretprošle godine - kazao je Lazić.

Dodao je da će tek po isteku novog ugovora razmišljati šta dalje i da je sada koncentracija na novoj sezoni.