Španski košarkaš i član NBA ligaša Denver Nagetsa Huančo Ernangomez za klupskog saigrača Nikolu Jokić rekao je da je najveći talenat kojeg je video u životu i da je u tek završenoj sezoni napravio korak više u najjačoj ligi sveta.


- Jokić je neverovatna osoba. Možda vi to ne znate kao ja koji sam sa njim svaki dan, ali on je skroman i vredan momak. Svaki dan trenira u teretani. On je jedan od retkih košarkaša koji je ove sezone izdržao da odigra sve utakmice, osim jedne sa koje je isključen - rekao je Hernangomez u intervjuu za španski list „As“.

Španski reprezentatvac je istakao i kakav je uspeh srpski centar napravio u NBA u sezoni u kojoj je Denver igrao polufinale na Zapadu.

- Napravio je korak napred i bio je najbolji centar u NBA, izabran u najbolju petorku, igrao je na Ol-staru i vodio Denver do polufinala Zapadne konferencije.

Pročitajte još PLANOVI NBA ZVEZDE: Jokić želi hipodrom u Somboru

Krilni centar španske selekcije govorio je i tome kako je srpski košrkaš doživeo eliminaciju od Portlanda.

- U utakmici kada smo ispali iz doigravanja, Jokić je meč završio skoro sa 20 skokova. Posle utakmice plakao je u svlačionici i krivio sebe za eliminaciju. To pokazuje koliko on voli košarku i da njegovo najbolje tek dolazi. Nikola je možda najveći talenat koji sam video u svom životu - zaključio je Ernangomez.

Pročitajte još Jokić zaigrao basket u Somboru

Jokić i Ernangomez verovatno imaće priliku da se susretnu na protivničkim stranama na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, jer će se Srbija i Španija ukrstiti u drugoj fazi takmičenje.