Košarkaški klub Crvena zvezda zatražio je objašnjenje od Košarkaškog saveza Srbije zašto nije pozvan na svečanost KSS na kojoj su predstavljeni novi dresovi nacionalnih selekcija.


Zvezda je navela da je iz medija saznala za sinoćnju svečanost na kojem je KSS predstavio nove dresove seniorskih timova koji će tokom leta nastupati na evropskom i svetskom prvenstvu.

Crveno-beli su istakli da su "neprijatno iznenađeni" činjenicom da među brojnim zvanicama nije bilo mesta za predstavnike ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda koji je "rekorder po broju osvojenih titula i ovogodišnji osvajač duple krune, kao i za osvajača ABA lige, višestrukog prvaka zemlje i predstavnika Srbije u Evroligi u sezoni 2019/20".

Pročitajte još SRBIJA PONOVO PLAVA: KSS predstavio novi dres

- Zato bilo kakav pokušaj nemuštog objašnjenja, da nam je poziv upućen na mejl (koji nikada nije stigao) ne prihvatamo, jer se sa klubom takve tradicije i značaja za srpsku i evropsku košarku - ne komunicira. Ako nam, s druge strane, poziv nije ni upućen, onda je KSS dužan da objasni košarkaškoj javnosti zašto je tako postupio i na osnovu čije odluke - navela je Zvezda u saopštenju.

Zvezda je, na kraju istakla, da je zbog "nemuštog pokušaja poniženja klubova sa velikom tradicijom i armijom navijača", dužna da postavi pitanje - ko je sebi dao pravo za ovaj previd i sramotu.