Trener košarkaša podgoričke Budućnosti Jasmin Repeša rekao je da je spremio ekipu da ne upadne u zamku i podlegne atmosferi u Beogradu protiv Crvene zvezde na početku finalne serije ABA lige.

- Igraćemo u ekstremno domaćinskoj atmosferi, protiv ekipe koja zna da koristi podršku sa tribina. Moramo da odgovorimo na to. Ne osećam pritisak, dozvoljavam da uživamo u plej-ofu, bez obzira što tražim viši nivo koncentacije, energije... Ekipa može da oseti nervozu i nesigurnost i to može da bude problem. Ja sam miran - rekao je Repeša na konferenciji za medije u Podgorici.

Na pitanje da li njegov tim mogu da poremete izjave van terena, Repeša je odgovornio da ga takve stvari ne zanimaju.

- Naš je posao na parketu, ekipe i moj, to je naše ogledalo. Pripremili smo se fizički i mentalno za sve zamke koje nosi utakmica. Ne znam ni šta se piše i dešava - naveo je hrvatski stručnjak i poručio da se nada da će sve proteći u sportskom duhu.

Prema njegovim rečima Crvena zvezda neće osetiti izostanak Džoa Reglanda zbog povrede.

- Zvezda ima dugu klupu, izostanak jednog igrača ne znači ništa. Na ozbiljnom nivou to nije problem. Imaju puno opcija, nije samo Čović plej, tu je i Rivers, ali i ostali. Ne vidim da je to hendikep - rekao je Repeša i potvrdio da će u celoj finalnoj seriji Budućnost biti bez Nikole Ivanovića zbog povrede.

Prva utakmica finalne serije plej-ofa ABA lige Crvena zvezda - Budućnost igra se u petak od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".